fashion week frizura Nyár smink hajszín szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyár és szépség. Szépség és nyár. Ilyenkor nyilvánvalóan azokat a megoldásokat preferáljuk, amelyeket néhány perc alatt kivitelezhetünk és amelyekhez nem kell egy profi sminkes kelléktára. Vannak ilyen trükkök, sőt, most össze is gyűjtöttük a kedvenceinket.

Thinkstock
Thinkstock

Ha nagyon őszinték akarunk lenni, valahol azért érthető a nyár és a szépségtrükkök, kencék, löttyök párosításáról szóló eszmefutattások miatti idegsokk. A nyári szépség sosem a mesterkéltségről szól, a nyári szépség egyszerű. Gyakran egy természetes, napszítta frizurában és némi bronzosítóban merül ki. A nyári szépség sosem túl bonyolult. A nyári szépség sosem rabolja az idődet, és nem sarkall arra, hogy órákig állj a tükör előtt. Mindezek szellemében gyűjtöttük most össze azokat az irányvonalakat, amelyeken érdemes elindulni, ha nyárról és szépségről beszélünk.

Őrült színek

Nyáron, kiváltképp nyaralás alatt, sokszor olyan dolgokat is megengedünk magunknak, amiket a "való életben" soha. Talán ilyen a feltűnő szemhéjpúderek trendje is, amiket markánsra festet szempillákkal viselve ütős összhatást érhetünk el néhány perc alatt. A tartósság jegyében mellőzd a zselés kencéket és válassz por alapú szemhéjpúdert. Ezt némi alapra (speciális szemhéjalapozó vagy sima alapozó) vidd fel nedves applikátorral. A szín eszméletlen lesz, a tartósság pedig nem kérdéses.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ginnifer Goodwin

Egy kis vörös

A vörös haj napok alatt lezajlott diadalmenete előtt egy picit még mindig elképedve állunk. No persze nem a szín miatt, sokkal inkább azért, mert egyre több híresség tűnik fel vörös tincsekkel. Jól tudjuk, hog a vörös haj speciális gondoskodást igényel, így valóban csak az váltson erre a hajszínre, aki mindezt vállalni tudja. A drasztikus változások helyett és a haj egészségének megőrzése jegyében festék helyett színezőt ajánlunk. Ezzel is egységes árnyalatot érhetünk el, a végeredmény mégis jóval puhább is szofisztikáltabb, mint a festék esetében.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Drew Barrymore

Hanyag konty

Naná, hogy imádunk minden olyan megoldást, ami szuperül néz ki, kiindulópontja mégsem a frissen mosott haj. Akár a tengervíz áztatta hajból is készíthetünk olyan laza kontyot, amihez csak egy hajgumira és pár hullámcsatra van szükségünk. A frufrut tűzd meg a fejed tetején, majd picit kuszáld össze a hajszálakat a kezeddel. A hajad többi részét kösd lófarokba úgy, hogy nem húzod át teljesen a hajat, így máris kapsz egy kontyot. Nem kell szigorúnak lennie, minél lazább és hektikusabb, annál jobb.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Blake Lively

Pink it was love at first sight

A kifutók sminkesei bizonyára nem kicsit kattantak rá az Aerosmith dalára, mikor a nyári szezon make upjait készítették. A pink rúzs persze a bemutatók óta rendre feltűnik a vörös szőnyegen és a magazinok divatanyagaiban. Ne idegenkedjünk tőle, hisz jóval barátságosabb szín, mint amilyennek elsőre tűnik. Egy dologra azonban érdemes ügyelni: markáns, sűrű textúrájú rúzs helyett könnyű állagúval dolgozzunk. Ez azért fontos, mert a 80-as, 90-es évek smink-fiaskóit nem kellene mégegyszer elkövetni. Míg a vastag és matt rúzs teátrális (értsd: nevetséges) hatást kelt, addig egy vékony fedésű, enyhén csillogó rúzs játékos és nőies.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Gwen Stefani

Szexi hullámok

Nyáron a legkevésbé sem kell túlértékelni a hajszárító és a hajvasaló jelentőségét. A maguktól megszáradt, természetesen hullámos tincsek őrülten nőiesek és azt közvetítik, hogy nem vesszük magunkat túlságosan komolyan. Aki nem olyan szerencsés, hogy enyhén göndör séróval rendelkezik, az száradás előtt vigyen fel némi göndörítő hajhabot. Így sem megy? Na egye fene, elő a hajvasalóval és húzz néhány bongyort a frizurádba!

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Scarlett Johansson

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.