Magyar származású a világ legidősebb modellje

modell szépség őszülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Carmen Dell'Orefice a világ legöregebb modellje: tizenöt évesen szerepelt a Vogue címlapján, és még hatvanöt évvel később is aktívan modellkedik.  

Tipp! Mások bőrébe bújt a hollywoodi színésznő! Nézd meg képgalériánkat!




Forrás: AFP, vogue.com
Forrás: AFP, vogue.com


A szülinapos először 1946-ban, tizenöt éves korában szerepelt a Vogue címlapján. Idén sem szűkölködött felkérésekben: részt vett Alberta Ferretti Pitti Uomo divatbemutatóján, és Adrienne Vittadini Lincoln Center-beli bemutatóján is. A hatvanöt éves karrier során hatszor szerepelt a Vogue címlapján, tizennégy kozmetikai kampánynak volt az arca, és olyan legendás fotósoknak is pózolt, mint Richard Avedon, Irvin Penn, Cecil Beaton és Norman Parkinson. Eleganciájával és ősz tincseivel elbűvölte a fotósokat, így mindenki szívesen dolgozik vele. Carmen magyar gyökerekkel is büszkélkedhet: egyik szülője magyar, a másik olasz volt.

Gyermekkora nem volt problémáktól mentes: nagyrészt nevelőintézetekben és rokonoknál nevelkedett. 1946-ban végre kitört: ő lett a Vogue legfiatalabb címlaplánya. Háromszor ment férjhez, és csak egyetlen lánya született.

Tipp! Elképesztő látvány, megmozdulnak a fotók! Nézd meg képgalériánkat!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.