Új nevet kapott Lilibet és Archie: mostantól így kell szólítani Harry és Meghan gyerekeit

Forrás: Chris Jackson/Getty Images/2017 Getty Images/Chris Jackson -
Meghan Markle gyerekek Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harry herceg és Meghan Markle második gyermekét pénteken keresztelték meg Kaliforniában, és a People magazinban megjelent bejelentésből kiderült, hogy a gyerekeik használni fogják királyi címüket. Tehát Archie hercegként, Lili pedig hercegnőként él majd tovább.

A szóvivőjük elmondta a magazinnak, hogy meghívták a királyi család tagjait a keresztelőre, de az elmúlt időszak eseményeiből kifolyólag meglepődtek volna, ha tiszteletüket teszik a ceremónián.

Harry herceg és Meghan Markle Forrás: Chris Jackson/Getty Images/2017 Getty Images/Chris Jackson

A hercegi és a hercegnői címeket Harry és Meghan két gyermeke csak nagyapjuk, III. Károly trónra lépése után kaphatta volna meg. Üknagyapjuk, V. György ugyanis 1917-ben úgy rendelkezett, hogy a hercegi rangra szóló jogosultság csak a mindenkori uralkodó fiúunokájáig terjed, és amikor a gyerekek születtek, nagyapjuk még nem volt király.

V. György rendeletét tíz évvel ezelőtt II. Erzsébet királynő egyenjogúsító célú átalakításnak vetette alá: 2013-ban külön pátenst adott ki arról, hogy az uralkodók leányunokáit is megillesse a királyi fenség megszólítással járó hercegnői rang. Így vált lehetővé, hogy Harry és Meghan leánya, Lili megkaphassa a Sussex hercegnője címet.

A hivatalos királyi weboldal korábban Lili-t és Archie-t Miss és Master címmel tüntette fel, de a Buckingham-palota már frissítette címeiket a hivatalos trónutódlási listán. A gyerekek mostantól a Sussex hercege, illetve Sussex hercegnője megszólításra tarthatnak igényt.

A gyerekek nem használják majd a királyi címeket a mindennapi életben, de hivatalos eseményeken és alkalmakkor hercegként és hercegnőként fognak szerepelni.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.