A Másnaposok sztárja titkolja a világ előtt a feleségét és a lányát - 10 érdekesség az 50 éves Ed Helmsről

Forrás: NORTHFOTO/©Armando Gallo / Retna Ltd./Armando Gallo -
érdekesség Ed Helms Másnaposok születésnap
Szívműtéten esett át gyerekkorában, a Másnaposok forgatásán nem csak a kamerák előtt kavargott a gyomra, minden alkalmat megragad a zenélésre, és az új filmjében testet cserél. 50. születésnapját ünnepli a hollywoodi komikussztár Ed Helms, akiről talán te sem tudtad az alábbi érdekességeket.

Holland és francia vér is folyik az ereiben

1974. január 24-én született egy iskolai adminisztrátorként dolgozó anya és egy haditengerészből lett jogász apa gyermekeként. A felmenői között skótok, írek, angolok, hollandok és franciák is találhatók.

Ed Helms, holland és francia vér is folyik az ereiben Forrás: NORTHFOTO/©Armando Gallo / Retna Ltd./Armando Gallo

Szívműtéten esett át gyerekkorában

Egy veleszületett fejlődési rendellenesség miatt 13 éves korában nyitott szívműtéten kellett átesnie, különben végzetes következményekkel is járhatott volna az állapota. A bonyolult műtét kilenc órán át tartott, és azóta semmi baja Helms szívének.

Együtt járt suliba A hivatalbeli szereplőtársával

A Georgia állambeli Atlantában nőtt fel, itt járt középiskolába is a Westminster High School diákjaként. Ezt pedig egyszerre tette Brian Baumgartnerrel, aki később A hivatal című nevezetes tévésorozatban a szereplőtársa lett, Kevin Malone karakterét alakítva.

Geológusként kezdte, vágóként folytatta

Az egyetemet geológia szakon kezdte el, de aztán közben rájött, hogy a tudománynál jobban érdekli a filmezés. A diplomát már filmelmélet és filmkészítés szakon szerezte meg, majd egy filmes utómunkával foglalkozó cégnél dolgozott vágóasszisztensként, miközben már a komikus karrierjét is kezdte építgetni különféle fellépésekkel.

Rengeteg pénzt keres a hangjával

Még az említett vágóasszisztensi munkája közben készített poénból néhány saját maga által szinkronizált felvételt, amik olyan jól sikerültek, hogy munkákhoz jutott általa. Később ismert sztárként sem hagyott fel a szinkronizálással, számos animációs filmben és sorozatban működik közre a mai napig. Amivel pedig igazán nagy gázsit akaszt le, az a különféle óriáscégek (mint pl. a Burger King) reklámjaiban történő hangalámondás.

Nem véletlenül zenél olyan gyakran a filmjeiben

Kiválóan játszik zongorán, gitáron, szitáron, bendzsón és harmonikán is, utóbbit Bear Grylls tévéműsorában is bemutatta. De egyébként is jellemző rá, hogy gyakran énekel vagy zenél a filmjeiben, a Másnaposokhoz maga szerezte és adta elő a Studala című nótát. Emellett egy saját együttesben is muzsikál, a The Lonesome Trio-val a blugrass műfajban utaznak.

A Másnaposokban nem csak a kamerák előtt kavargott a gyomra

A Másnaposok 2. forgatásán Thaiföldön sikerült valami olyan utcai kaját beszereznie, amitől aztán ételmérgezést kapott. A jelenetei nagy részében így kavargó gyomorral rendkívül hitelesen tudta alakítani a másnaposságot.

Minden bárban őt hívják meg először italra

A Másnapos-filmekben játszott szerepe miatt nem nagyon tud elmenni egy bárba, hogy valaki ki ne szúrná őt, és meg ne próbálná hívni néhány felesre. Ezt udvariasan vissza szokta utasítani, mert már nagyon ritkán fogyaszt alkoholt. A húszas éveiben New Yorkban élve még hozzá tartozott az életviteléhez a kocsmázás, de aztán Los Angelesbe költözött, ahol mindent csak autóval lehet elérni, és az öregedés mellett ez is hozzájárult az életmódváltásához.

A felesége és a lánya neve is titkos

Teljes titokban tartja a magánéletét, mindössze annyit árult el a nyilvánosságnak, hogy van felesége, és tőle született egy kislánya is, aki most hat éves. Elmondása szerint ez inkább a felesége döntése, aki nem kér a sztáréletből, és inkább nyugalomban akarja tölteni a mindennapjait. Amikor pedig erről faggatják, akkor viccekkel üti el a választ, Jimmy Kimmel tévéshow-jában például azzal állt elő, hogy a kislánya titkos keresztneve igazából Jimmy Kimmel.

A legújabb filmjében testet cserél

Néhány héttel ezelőtt mutatták be az új filmjét a Netflixen Családi cserebere címmel, amiben egy olyan família mókás történetét ismerhetjük meg, akik egy nap felcserélt testekkel ébrednek, és egymás problémáit kell megoldaniuk.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.