Jake Gyllenhaal és Zac Efron is kockás hassal érkezik - 5 film és sorozat, amit ne hagyj ki márciusban!

Profimedia
premier film Zac Efron Jake Gyllenhaal Bajos csajok
Klasszikus tinifilm musicalváltozata, két hazai alkotás, a Trónok harca alkotóinak nagyszabású új sorozata, és Jake Gyllenhhal országúti diszkókalandja is debütál ebben a hónapban. Összegyűjtöttük a legígéretesebb márciusi premiereket.

Bajos csajok (Mean Girls)

Hazai mozipremier: március 7.

A 2004-es Bajos csajok mára már szinte klasszikusnak számít a tinifilmek között, amit az is jól mutat, hogy néhány évvel ezelőtt Broadway-musical is készült belőle. Ez a színpadi musical pedig olyannyira sikeres lett, hogy most mozifilmes formában is megkapjuk, így az új Bajos csajok egyszerre újragondolása, remake-je és folytatása is a réginek. A forgatókönyvét pedig ugyanúgy az inkább színész-komikusként ismert Tina Fey jegyzi, mint az első esetében, és persze szerepel is a filmben.

Kálmán-nap

Hazai mozipremier: március 14.

Márciusban két hazai film premierjének is örülhetünk a moziban, melyek közül az 1848-as forradalom kirobbanásáról szóló, nagyszabású Most vagy soha! bizonyára mindenki számára ismert már a szintén nagyszabású reklámkampánya révén. Mellette érkezik egy kisebb, intimebb hangulatú magyar film is a vásznakra, amiben Hajdu Szabolcs a sokszoros fesztiváldíjas korábbi rendezése, az Ernelláék Farkaséknál nyomdokán haladva ismét egy kamaradrámában boncolgatja a bonyolult családi-baráti kapcsolatokat.

Vaskarom (Iron Claw)

Hazai mozipremier: március 21.

Izompacsirtákról szól, és egy csomót bunyóznak benne, de nem akciófilm, hanem valójában családi dráma a Vaskarom. A hollywoodi sztárokkal (Zac Efron, Lily James, Jeremy Allen White) teli, Erdély Mátyás magyar operatőr által fényképezett film egy pankrátorcsalád tragédiákkal sújtott, valós története nyomán készült.

A 3-test-probléma (3 Body Problem) 1. évad

Hazai streaming premier: március 21. (Netflix)

A kínai író Cixin Liu Háromtest-trilógiája az utóbbi időszak legnagyobb sci-fi regényszenzációja, túlzás nélkül már most a zsáner egyik klasszikusa. A földönkívüli civilizáció és az emberiség kapcsolatba kerülésétől induló történet ráadásul szinte kínálkozik a megfilmesítésre, méghozzá sorozat formájában, hiszen bőséges alapanyagot szolgáltat a vastag könyvekkel, egyedi világépítéssel és szétágazó szálakkal. A Netflix a sorozat elkészítésével olyan alkotókat bízott meg, akiknek nem kis tapasztalatuk van már vastag könyvekkel, egyedi világépítéssel és szétágazó szálakkal: a Trónok harcát levezénylő David Benioff és D. B. Weiss párosát.

Országúti diszkó (Roadhouse)

Hazai streaming premier: március 21. (Prime Video)

A nyolcvanas évek kultfilmje is újrafeldolgozást kapott, amiben Patrick Swayze utódjaként Jake Gyllenhaal pattintotta ki magát egy szórakoztató látványfilm kedvéért. Az új változat főhőse a profi küzdősportolói karrierje után vállal munkát egy tengerparti üdülőhely zűrös bárjában, ahol hamar összeakasztja a bajszát a helyi rosszfiúkkal, és persze a romantika sem maradhat ki a képletből.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.