Kicsoda James Middleton? Minden, amit tudni lehet Katalin hercegné testvéréről

James Middleton
Getty Image -
támasz James Middleton depresszió katalin hercegné
Volt idő, amikor Katalinnak kellett segíteni a mentális zavarral küzdő öccsét, most a fiú az, akire a hercegné a bajban támaszkodhat.

Katalin családja nagyon összetartó, a hercegné mindenben számíthat a testvéreire. Öccse, James a nyilvánosság előtt is kifejezte támogatását. De nem ez az első alkalom, hogy a testvéreknek nehéz élethelyzettel kellett megküzdeniük. Pár évvel ezelőtt ugyanis Jamesnél diagnosztizáltak klinikai depressziót, amiből nővérei segítségével sikerült kijönnie. De mit lehet tudni Katalin egyik legfőbb bizalmasáról, James Middletonról? 

Diszlexiával küzd 

James William Middleton 1987. április 15-én látta meg a napvilágot, két nővére, Katalin és Pippa után egyetlen fiúgyermekként érkezett a családba. Később a Middleton família egy kis kétezer fős faluban telepedett le, és Katalin elmondása szerint idilli gyermekkoruk volt.  

James idősebb nővéreihez hasonlóan a St. Andrew's Schoolban és a Marlborough College-ban tanult. Ám a legkisebb testvér élete nem volt már gyermekkorában sem egyszerű, James ugyanis diszlexiás, ami megnehezítette a tanulmányait. Később az Edinburgh-i Egyetemre járt, de egy év után otthagyta az intézményt, és inkább megalapította saját süteménygyártó cégét.

Otthonról hozta a sütés szeretetét 

Döntését számára igen kedves gyermekkori emlékek inspirálták, otthon ugyanis rendszeresen sütöttek az édesanyjával, és James még az első tortáit is a családi konyhában alkotta. Bár nagy cégektől kapott megbízást különleges és egyedi torták készítésére, végül mégis irányt váltott és új vállalkozásba kezdett. Személyre szabott, fényképes mályvacukrokat, majd különleges, “robbanós” üdvözlőlapokat gyártott. Termékei széles körben népszerűvé váltak és több százezer követője volt a közösségi médiában, végül mégis eladta a cégét, és újabb nagy váltás következett az életében.
 

Kutyái segítették a gyógyulásban

2020 májusában indította legújabb vállalkozását, ami igazi szívügye lett: prémium minőségű, szárított, nyers és bio kutyaeledeleket készít. És hogy miért olyan fontos küldetés ez James számára? Mert saját bevallása szerint a kutyáinak köszönheti, hogy kigyógyult a klinikai depresszióból.  

„Néhány évvel ezelőtt a kutyáim segítettek kilábalni a depresszióval vívott nagyon nehéz harcból. Amikor elértem a “másik oldalt” arra a küldetésre vállalkoztam, hogy az életüket ugyanolyan boldoggá és egészségessé tegyem, mint ahogyan ők az enyémet tették” - vallotta.  
 

 Testvérei támogatták a nehéz időszakban 

A Middleton-fiú ugyanis nem szégyellt a nagyközönség elé állni és őszintén vallani mentális problémáiról. Akárcsak Katalin, ő is felvállalta az esendőségét és azt, hogy a mindennapokban komoly küzdelmet folytatott.  

„Volt, hogy eltűntem a világ elől. Bepakoltam a kutyáimat az autómba, és senkinek nem mondtam el, hogy hova megyek. Elhajtottam a Lake District Nemzeti Park egy vad és távoli részébe. Ott úsztam egy jeges tóban, magányos sétákat tettem a hófödte hegyekben, behúzódtam egy mindentől távoli házikóba, és próbáltam úrrá lenni a fejemben lévő a zűrzavaron" - írta egy bejegyzésében. Ezekben az időkben Jamesnek a nővérei is próbáltak segíteni, ahogyan most ő is Katalin egyik legfőbb támasza lett. A családjuk ugyanis a bajban mindig összezár. „A nővéreim eljöttek néhány terápiás ülésemre is. Mindig mellettem voltak a nehéz időkben, és próbáltak segíteni”

 

A méhészkedés lett a hobbija 

James ebben az időszakban kapott a nővéreitől méheket ajándékba, hogy a méhészkedéssel lekösse magát, és ez a kezdeményezésük sikeres volt. A méhészet a testvérük legfontosabb hobbija lett, sőt olykor Kate is besegít neki. „Számomra a méhészkedés olyan, mint egy meditáció. Egy lehetőség, hogy elmeneküljek a saját elmémből, és teljesen elmerüljek egy elfoglaltságban. Ez egy csodálatos eszköz a stressz, a szorongás és a depresszió kezelésére”- írta közösségi oldalán.

A Middleton-fiú számos platformon beszélt arról, hogy a természet közelsége és az állatai mennyire sokat jelentettek számára a gyógyulásban, nemrég pedig bejelentette, hogy hűséges kutyájáról, Elláról memoárt is ír, ami várhatóan idén ősszel jelenik majd meg. „15 évig elválaszthatatlanok voltunk, ezért úgy döntöttem, megosztom a közös utazásunkat ezen a könyvön keresztül".

 
Ellának köszönheti, hogy megtalálta az igaz szerelmet 

James saját bevallása szerint azt is cocker spánieljének, Ellának köszönheti azt is, hogy megtalálta az igaz szerelmet. Ugyanis 2018-ban a South Kensington Clubban a kutyus ment oda Alizee Thevenet asztalához, és hívta fel a figyelmet magára, na meg persze a gazdájára. A francia pénzügyi elemzővel 2021-ben kötöttek házasságot és tavaly októberben megszületett első gyermekük, Inigo

 

Nagyon büszke a nővérére

Bár már ő is családot alapított, nővéreivel továbbra is szoros a kapcsolata. James mindig büszke volt Katalinra, és nemcsak felnéz rá, hanem mindenben támogatja is őt. Hogy a hercegné mennyire fontos számára, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy diszlexiája ellenére minden bátorságát összeszedve több milliós tömeg előtt olvasott fel Katalin és Vilmos esküvőjén. Mindemellett James és Pippa gyakran megjelennek a királyi eseményeken is, részt vesznek jótékonysági kampányokban, és a legtöbb olyan nyilvános programon ott vannak, ami fontos Katalin számára.  

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.