A legendás műsorvezető, aki pár nap múlva a 99. születésnapját ünnepelheti, szerdán, új filmje, az Ocean: With David Attenborough bemutatója előtt nyilatkozatban azt monda, hogy tudja, hogy élete végéhez közeledik, de szeretné megélni a 100. születésnapját is.
Egy 2017-es interjúban a vadvédelmi szakértő elárulta azt az egyetlen apró étrendi változtatást, amely segíthet neki elérni az egy évszázados életkort.
„Változtattam az étrendemen, de nem drámai módon. Hónapok óta nem ettem vörös húst. Be kell vallanom, eszem sajtot, és halat is. De összességében az elmúlt években sokkal vegetáriánusabb lettem, mint valaha is gondoltam volna” — nyilatkozta
Az utóbbi években egyre több ember döntött úgy, hogy lemond a vörös húsok – beleértve a marha-, bárány-, birka-, sertés- és borjúhús – fogyasztásáról, attól tartva, hogy ezek az ételek káros hatással vannak az egészségükre. Egyes kutatások szerint a vörös húsok fogyasztása növelheti annak valószínűségét, hogy valaki rákos, szívbeteg vagy II. típusú cukorbeteg lesz.
A megjegyzései azután kerültek újra napvilágra, hogy a vadon élő állatok szakértője egy megrázó és őszinte nyilatkozatban arról beszélt, hogy élete végéhez közeledve milyen felismerésekre jutott.
„Amikor fiatal fiúként először láttam a tengert, úgy gondoltam rá, mint egy hatalmas vadonra, amelyet meg kell szelídíteni és uralni az emberiség javára. Most, hogy életem végéhez közeledek, tudom, hogy ennek az ellenkezője igaz. Miután közel száz évet éltem ezen a bolygón, most már megértettem, hogy a Föld legfontosabb helye nem a szárazföldön, hanem a tengeren van” — mondta el David Attenborough.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.