Michael Douglas színész rákbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Douglas nem adja fel a küzdelmet a rák ellen, de egy drámai interjúban bevallotta, hogy iszonyatos fájdalmak gyötrik, s úgy érzi, hiába állnak mellette a szerettei, az egészet egyedül kell végigcsinálnia.

A Globe magazinnak adott megrázó interjújában őszintén vall betegségéről és egészségi állapotáról a súlyos beteg színész. "Éppen egy intenzív kombinált kemoterápia és sugárkezelés közepén tartok és megtapasztalom, mennyire makacsak ezek a rákos sejtek. A kezelés megöli ugyan a rákot, de minden mással is végez, és iszonyatos fájdalmakkal jár, olyannyira, hogy nyelni se tudok.

Forrás: AFP
Forrás: AFP



A rohamos fogyás zavar a legjobban, azt utálom, de ez vele jár. Dönthettem volna úgy, hogy gyomorszondán át kérek táplálást, hogy ne kelljen nyelni, én viszont inkább a folyadék mellett maradtam. Mert küzdeni akarok. De optimista vagyok és reménykedem, hiszem, hogy le fogom győzni ezt." A színész nem is hitte volna, hogy ennyien mellette állnak, és biztatják őt. "A családom, a nejem, Catherine, a kisgyerekeim, Dylan és Carys, valamint a barátaim és túlélők, akik már legyőzték ezt a betegséget... Ennél többet ember nem kívánhat, de ezt akkor is egyedül kell végigcsinálni, és nagyon rossz most az időzítés, hiszen nem volt éppen jó éve a családomnak." Cameront, a színész fiát ugyanis néhány hónappal ezelőtt tartóztatták le New Yorkban kábítószerbirtoklás miatt, és a színészt nagyon megviselték a történtek. "Természetesen annyit beszélek Cameronnal azóta is, amennyit csak lehet. Senkinek nem könnyű, de talán neki a legnehezebb, mert tele van bűntudattal, ráadásul bántja, hogy nem lehet most mellettem" - mesélte Douglas a Globe magazinnak. A színész felesége is sokat fogyott, amióta kiderült férje betegsége, de próbálja tartani magát a gyerekek előtt. "Catherine nagyon erős nő, döbbenetesen sokat segít, és a gyerekekkel is fantasztikusan bánik. Ő találta ki, hogyan kell ezt velük közölni, és hogy hogyan viselkedjünk. Tudnak mindenről, csak éppen nem mutatjuk meg nekik az egészen drámai oldalát a betegségemnek." A színész kitartó, és rengeteg terve van a jövőjét illetően. "Most azt tervezem, hogy kiveszek majd egy teljes évet, és körbeutazzuk a világot a családommal. Előtte viszont le akarom forgatni a Liberace-t, nem tudom, miért, de egyszerűen megfogott a film forgatókönyve! Számomra a munka nagyon sok energiát ad."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.