Ezt nem hitted volna! Tolvai Reni kutyát éleszt újra

kutya Vigyél haza alapítvány újraélesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tolvaj Reni már korábban elárulta, hogy imádott kutyáján gyakorolja az anyaságot, de azt nem gondoltuk volna, hogy megtanult kutyát újraéleszteni.

Tolvai Reni gyakran enged betekintést a magánéletébe. Tudjuk róla, hogy remekül énekel, hol lefogy, hol pedig meghízik, kutyáján gyakorolja az anyaságot, kipróbálta már, hogyan mutatna menyasszonyi ruhában, és elárulta, hogy a jövő héten végre vakációra utazik szerelmével, Kállay-Saunders Andrással. Az viszont nagyon meglepett minket, hogy egy ájult kutyán is képes segíteni. Az énekesnő elsajátította, hogyan kell lélegeztetni és életet csiholni egy eszméletét vesztett kutyába.

Az újraélesztés fázisai: 1. mellkaskompresszió végzése (balra) 2. szájon át lélegeztetés (fent) 3. szívhang ellenőrzése (lent) Fotó: Margitay Klára/Life.hu

„Fejben pontosan tudom, hogy mit kell csinálni, ha egy eszméletlen kutya mellé kerülök, tudok szívmasszázst és belélegeztetést alkalmazni, de hogy képes lennék-e rá a való életben, azt nem tudom megmondani. Attól tartok, hogy azonnal bepánikolnék, ha a kis kedvencemmel valami ilyen történne. Amikor látod, hogy eszméletlen a kutyád, egyből arra gondolsz, hogy meghalt. Nem tudod, hogy jót csinálsz-e, vagy rosszat, ha hozzányúlsz, és ez az érzés elég félelmetes. Tudom, hogy bátornak kell lenni, és tisztán gondolkodni egy vészhelyzetben. Nem szabad hagyni, hogy elragadjanak az érzelmeid annyira, hogy ne tudjál segíteni" – fejtegette Reni, akinek kis kedvence még nem szenvedett semmiféle balesetet.

„Luxy, a három és fél éves kis yorkshire terrier már akkor a frászt hozta rám, amikor tavaly egy vihar alatt annyira megijedt, hogy kirántotta a pórázt a kezemből, és elfutott. Szerencsére nagyon közel voltunk a lakásunkhoz, tudta az utat, és hazament. De ehhez zebrákon át, kocsik között kellett átszaladnia, nagyon megijedtem. Szaladtam utána, ahogy tudtam. Pontosan tudom, hogy milyen érzés, ha életveszélybe kerül a négylábú kedvenced, pedig ez még talán nem is volt annyira sokkoló, mintha mellettem rogyott volna össze" – összegezte Reni, akinek kis barátjára a szülei vigyáznak, amikor ő koncertezik.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Segíts a kutyákon!

Mit tehetünk, ha a kutyánkat hirtelen rosszullét fogja el, vagy balesetet szenved, és azonnali segítségre szorul? Hogyan készülhetünk fel olyan helyzetre, amikor kedvencünk élete a mi felkészültségünkön múlik? Milyen különleges szerepe lehet ilyen helyzetekben az okostelefonunknak? Az idén kétéves születésnapját ünneplő Vigyél Haza applikáció töretlen népszerűségnek örvend az okostelefonnal rendelkező kutyatulajdonosok körében. Ezen azt is megtanulhatod, hogyan kell a kutyát újraéleszteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.