Ózd polgármestere is beszállt a celebháborúba – Majka és Norbi után a városfő is megszólalt

Forrás: Mudra László, Szabó Gábor/Origo -
Ózd celebháború polgármester Majka Schobert Norbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ismeretes, Schobert Norbi és Majka egymásnak feszültek a közösségi médiában. Majka a szívére vette, hogy Norbi azt mondta egy interjúban: „Nem szerettem meg... Bulgária aranypartja nekem kicsit olyan, mintha Ózdon volna tenger.” A vita csillapításába már a polgármester is beszállt.

„Az Ózdot érintő, gyakorta negatív kicsengésű megnyilvánulásokat hallva, olvasva sokszor ötlik fel bennem Charles Haddon Spurgeon gondolata: »Természetesen sok hibám van, ha benned kevés a szeretet«” – írja Ózd város honlapján a bemutatkozójában Janiczak Dávid polgármester. A jelenlegi negatív kicsengést a polgármester azzal próbálja tompítani, hogy

meghívta városába a fitneszguru Schobert Norbit.

Forrás: Mudra László, Szabó Gábor/Origo

Mint írta, ha már arra jár Norbi, elnézést is kérhet az ózdiaktól, amiért szeretett városukat nyilvánosan úgy minősítette, hogy a városról csak a médiában szerzett vagy másoktól hallott információkkal rendelkezik.

Norbi a meghívást elfogadta, telefonon a polgármestertől elnézést kért,

és jelezte, nem akarta megbántani az Északi-középhegységben található város szülötteit, lakóit.

Szerdán Norbi ellátogat Ózdra,

ahol bemutatják számára a várost. Majka sosem titkolta ózdi származását, mindig is büszke volt a városára. Az ismertséget 2002-ben a Való Világban szerezte a rapper, akinek Ózdi hős című albumát 2003-ban már aranylemezzel díjazták és a MAHASZ-toplista legelső helyéig jutott. 2004-ben az album címével megegyező szám Fonogram-jelölést kapott, igaz, a dalszöveg nem éppen pozitív képet fest a városról:

A celebek közti háborúnak a polgármester vethetne véget. „A Majka és Norbi közti vita személyes szintre ment, amit sajnálok, és már nem is követem. Úgy gondolom, ott már nem a korábban elhangzott kijelentésről van szó. Véleményt ezért erről nem formálok, nem rám tartozik” – kezdte a Life.hu-nak nyilatkozó polgármester, majd hozzátette, „Norbi megsértette az ózdiakat, ami után kiállva a városért, meghívtam hozzánk. Ezért szerdán a városba látogat, ahol

bízom benne, hogy mindent tisztázni tudunk.”

A város polgármestere elmondta, az az egy célja a jelenleg pattanásig feszült vitában, hogy megakadályozza, az ózdiak és Ózd hírnevén csorba essen, vagy ha esett, akkor megkövessék őket. A városnézés alkalmával a polgármester szeretné, ha Norbi részéről bocsánatkérésre kerülne sor. Hogy vajon Majka megelégszik-e a bocsánatkéréssel, illetve hogy a rapper a nyilvános védelem miatt számíthat-e Ózd város díszpolgára címre, sem Majka, sem pedig a polgármester nem kívánt válaszolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.