Lagzi Lajcsi: Volt egy elszólásom, ezért most óvatosabb vagyok

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Galambos Lajos Lagzi Lajcsi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Lagzi Lajcsit és családját is megdöbbentette a vádemelés. A mulatóssztár azóta kommentálta a történteket, és elárulta, mit tervez.

Lagzi Lajcsi és családja is sokkos állapotba került a vádemelés hírére, egyszerűen nem tudnak napirendre térni az ügy felett. Az pedig még jobban meglepte őket, hogy a hatóságok szerint 50 millió forint értékű kárt okozott, és vesztegetéssel is vádolják.

Lagzi Lajcsiék megdöbbentek a vádemelésen

Forrás: MTI/Lakatos Péter

Lajcsi ügyvédje korában azt nyilatkozta, védence szerint koncepciós per folyik ellene. "A nyomozóhatóság a nyomozást december közepén lezárta, a körülbelül tízezer oldalas nyomozati anyagból pedig alig egy hónap alatt már meg is született a vádirat. Azt gondoljuk, hogy

ez csak úgy történhetett meg ilyen rövid idő alatt, ha már a nyomozás lezárása előtt elkezdték írni.

Galambos Lajos továbbra is azt mondja, ártatlan, és koncepciós eljárás folyik ellene"- mondta a Borsnak dr. Fröhlich Krisztián. Az ügyvéd elmondta, Lajcsit az is meglepte, hogy ilyen gyorsan és épp most adták ki a közleményt. "Január 8-án Lajcsi bement és jelezte az ügyészségnek, hogy külföldre utazik. Szerdán hazajön Dél-Amerikából" - mondta.

Lagzi Lajcsi szabadulása az előzetesből a székesfehérvári börtönből 2016 január 24-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

A trombitás tehát jelenleg Dél-Amerikában pihen, de a Reggeli Show pénteken elérte telefonon: „Bebizonyosodott más esetekben, hogy jogi hibák miatt ítéltek el ártatlan embereket. A nyomozati anyagba hibás iratok lettek becsatolva" - mondta adásban a zenész.

„A nagy kavarás-keverést valamivel be kellett fedni. Több mint 10 ezer oldal anyagot szedtek össze, még olyan felesleges adatokat is, hogy melyik iskolába járnak a gyerekeim. Az ügyészség nem akarta, hogy engem kiengedjenek, hanem azt, hogy akár ott maradjak életem végéig. De a független magyar bíróságban bízom" - jelezte telefonon.

„Volt egy elszólásom, ami nagy visszhangot kapott, ezért most óvatosabb vagyok. De az látszik, hogy azért csináltak ekkora ügyet, vagy lufit, hogy betakarják a nagy cirkuszt, amit ez az ügy kavart. Legutóbb zár alá vették az otthonomat, remélem, ilyen már nem történik" - tette hozzá.

- közölte, hozzátéve, hogy abból világosan látszik majd, milyen hibákat vétettek a nyomozati szakaszban. „Én ennek az országnak köszönhetek mindent" - tette hozzá némi pátosszal Galambos Lajos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.