Röhrig Géza, az Oscar-díjas Saul fia főszereplője New Yorkban halottakat mos

Forrás: Laokoon Filmgroup -
Röhrig Géza halott Saul fia temetkezési vállalkozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem változott meg Röhrig Géza élete az Oscar-díj után, bár sokan keresték, ő nem akart színészkedni: úgy döntött, nem fog hollywoodi akciófilmekben szerepelni, ez nem neki való világ. Helyette maradt a költészetnél és a halottmosdatásnál: egy New York-i temetkezési vállalatnál dolgozik ugyanis.

Nem tartja magát szupersztárnak Röhrig Géza, pedig egyik pillanatról a másikra vált nemcsak országosan, hanem világszerte ismertté, hiszen a Saul fia Oscar-díjat, és Golden Globe-díjat is nyert.

Röhrig Géza és Nemes Jeles László a Saul fia forgatásán Forrás: Laokoon Filmgroup

"Se a szuper nem igaz, se a sztár. Kétségtelen, hogy egy bizonyos ideig népszerű leszek, de ez nem lesz fenntartható, és nem is célom az, hogy ez így maradjon. Én nem vagyok semmiféle sztár. Egy magyar költő vagyok. Az vagyok. Kétségtelen, hogy többen olvassák a verseimet most, mint eddig, nagyon jól érzem magam, de ez a film előtt is így volt" – mondta a New Yorkban élő Röhrig Géza Vujity Tvrtkónak. Színésznek sem tartja magát, és nem tartja magát alkalmasnak Hollywoodra. Bár rengetegen keresték, egyik szerepet sem vállalta el: méltatlan lett volna a Saul fiához, ha 10 percre feltűnik valamilyen akciófilmben.

Röhrig Géza, Erdély Mátyás és Nemes Jeles László a Saul fia forgatásán Forrás: Laokoon Filmgroup

"Nincs az a pénz, de nem jutottunk el addig, hogy számszerűsödjön az ajánlat" – mondta a költő, aki azt is hozzátette, hogy a forgatókönyvet sem nagyon akarták kiadni a produkciókhoz, de valószínűleg akkor sem vállalta volna. Nem úgy, mint annak idején a Saul fia forgatókönyvének elolvasása után. "Tudtam, hogy ebben a filmben még a lámpát is szívesen tartanám" – mondta Röhrig Géza, aki nem változott semmit a díjak és az ismertség hatására. Jelenleg egy New York-i temetkezési vállalatnál dolgozik. "Lényegét tekintve nem változott az életem, nem lett sem édesebb, sem sósabb. Jó dolgok történtek velem, élvezem, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. (...) Temetkezési vállalatnál dolgozom, halottmosdató vagyok" – tette hozzá. Elmondta, ez számára a megtisztulást jelenti. Ma már akkor is ezt csinálná, ha anyagilag nem lenne rászorulva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.