Harvey Weinstein kémkedett az áldozatai és az újságírók után

Forrás: Getty Images/Alexander Koerner -
magánnyomozó metoo Harvey Weinstein kémkedés áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harvey Weinstein komolyan foglalkozott azzal, hogy elhallgattassa áldozatait: kémek hadseregét bérelte fel, hogy kényes információkat szerezzen az általa megalázott nőkről.

Harvey Weinstein a Black Cube nevű céget bérelte fel, hogy információt szerezzenek az áldozatairól és az újságírókról, így próbálta megakadályozni a molesztálási botrányának kirobbanását. A vállalat tagjai volt Moszad-ügynökökből álltak, vagyis egykor az izraeli titkosszolgálatnak dolgoztak. Ezen kívül megállapodást kötött a Kroll nevű céggel is, amely az egyik legnagyobb hírszerző vállalat.

A producer 600 ezer dollárt, vagyis körülbelül 155 millió forintot fizetett az információkért, amik megállítják az újságírókat

vagy éppen az áldozatokat a molesztálási botrány kirobbantásában.

Harvey Weinstein mindent megtett azért, hogy ne derüljön ki az ügye Forrás: Getty Images/Alexander Koerner

Megpróbálták felderíteni az ezzel az üggyel foglalkozó újságírók forrásait, és még saját újságírókat is felfogadtak, hogy megtudják, kik nyilatkoznak Harvey Weinstein ellen.

Az ügynökök a molesztálási botrány nyomába eredő újságírók magánéletében is kutakodtak,

az összes volt feleség vagy barátnő terítékre került.

Harvey Weinstein megszállottan igyekezett elhallgattatni az ellene vallókat, vagy aláásni a hitelességüket,

minden rendelkezésére álló eszközt csatába állított, hogy mocskos ügyei ne kerüljenek napvilágra. Több magánnyomozó irodával is szerződésben állt, de minden ügyet az ügyvédjén keresztül intézett - írja a Daily Mail. Hiába igyekezett azonban minden erejével, hogy megfélemlítse az áldoazatait, tettei így is kiderültek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.