Nemi erőszakkal vádolja David Copperfieldet egy korábbi tinimodell

Forrás: AFP/Dave Kotinsky -
David Copperfield metoo zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemi erőszakkal vádolta meg David Copperfieldet egy nő, aki azt állítja, hogy az amerikai illuzionista elkábította és megerőszakolta őt az 1980-as évek végén.

Brittney Lewis egy 1988 szeptemberében Japánban megrendezett modellversenyen ismerkedett meg az akkor 32 éves Copperfielddel, aki zsűritagként vett részt a megmérettetésen és meghívta a 17 éves lányt egyik kaliforniai fellépésére. A TheWrap.com című hírportálnak adott interjújában az immár negyvenes éveiben járó nő elmondta, hogy az illuzionista a kaliforniai út során egy hotelszobában molesztálta őt, miután bódítószert kevert az italába.

"Az arcomat csókolgatta és emlékszem, hogy az arcával elkezdett lefelé haladni a testemen. Aztán kidőltem" - idézte a nőt a hírportál. Lewis szerint Copperfield másnap reggel "elmondta, hogy nem történt semmi, mert kiskorú voltam". A nő állítása szerint az illuzionista még egy levelet is íratott vele, amelyben le kellett írnia, hogy jól van.

Forrás: AFP/Dave Kotinsky

Mindössze néhány órával a TheWrap.com cikkének szerdai megjelenése előtt a 61 éves Copperfield egy hosszú közleményt tette ki a Twitter-oldalára, amelyben a #MeToo kampányt méltatta és felidézte, hogy annak idején "hamis vádak" áldozatává vált.
A művészt 2007-ben vádolta meg nemi erőszakkal egy korábbi szépségkirálynő, Lacey Carroll, ám az ügyet végül lezárták, a nő ellen pedig később vádat emeltek prostitúció, valamint egy másik férfi szexuális erőszakkal való hamis megvádolása miatt.
"Éveken át együtt éltem a rólam szóló kitalált, förtelmes vádakat harsogó cikkekkel, amelyek közül csak kevés foglalkozott a vádló letartóztatásának és az én ártatlanságomnak a tényével" - írta Copperfield, hozzátéve, hogy noha újabb viharfelhők gyűlnek a feje felett, azt akarja, hogy a #MeToo kampány tovább virágozzon. "Mindig figyeljünk és mérlegeljük körültekintően a dolgokat, és mindenki érdekében azt kérem, hogy ne ítéljünk elhamarkodottan" - zárta közleményét az illuzionista.
A Reuters hírügynökség egyelőre nem érte el Lewist, Copperfield szóvivője pedig nem kívánta kommentálni a nő vádjait. Lewis egyébként azt állítja, hogy már a Copperfield elleni 2007-es vizsgálat idején is előjött a saját történetével, amely azonban süket fülekre talált.

Kiderült, a testéből élt az Oltári csajok Szilviájahttp://www.life.hu/sztarok/20180126-kiderult-a-testebol-elt-az-oltari-csajok-szilviaja-rtl-2.htmlNagy bajban van Szilvia, az Oltári csajok szépségszalonjának tulajdonosnője.TV + SztárokOrigo Schobert Norbi alsónadrág nélkül vezette oltár elé Rubint Rékáthttp://www.life.hu/sztarok/20180126--schobert-norbi-alsonadrag-nelkul-vezette-oltar-ele-rubint-rekat-penzt-vagy-eveket.htmlMeglepetésesküvőt szervezett Norbinak a kismama Rubint Réka. Mivel nem tudta, hova érkezik,Norbi papucsban és rövidnadrágban érkezett meg a templomhoz, ám Réka mindenre fel volt készülve, hiszen az elegáns ruháról is gondoskodott... TV + Sztárok--Hosszú Katinka reagált a pletykákrahttp://www.life.hu/sztarok/20180119-hosszu-katinka-igy-reagalt-a-pletykakra.htmlHosszú Katinka interjúban értékelte a 2017-es évet.TV + Sztárok--Munkáról és magánéletről nyilatkozott Liptai Claudiahttp://www.life.hu/sztarok/20180120-munkarol-es-maganeletrol-nyilatkozott-liptai-claudia-musorvezeto.htmlMagánéletről, munkáról, sikerekről és családról adott interjút a BlikknekLiptai Claudia. TV + SztárokOrigoMajoros Hajni: "Nehéz hetek jönnek"http://www.life.hu/sztarok/20180119-majoros-hajnalka-dundika-instagram-posztja-szerint-nehez-hetek-jonnek.htmlRajongói remélik, nincs semmi baj Hajnival. TV + Sztárok--A pénz miatt kellett meghalnia VV Fanninakhttp://www.life.hu/sztarok/20180117-a-penz-miatt-kellett-meghalnia-vv-fanninak-uj-nyomon-a-rendorseg.htmlKorábban arra gyanakodott a rendőrség, hogy feltételezett gyilkosa féltékenységből ölhette meg VV Fannit. A legújabb információk szerint azonban az ok teljesen más: méghozzá a pénz. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.