Zimány Linda csivaváknak keres örökbefogadó szülőket

2018.03.12. 17:49

A felelős állattartásra szeretné felhívni a figyelmet Zimány Linda, aki a Csivava Fajtamentő Egyesület arca lett. Beszélt arról, miért különösen veszélyeztett ez a fajta kistestű kutya és arról is, hogy talán csak gyermekvállalás után indulna újra fitness versenyen.

"Én is nézem otthon a kiskutyámat, hogy milyen szinten rám van utalva, mennyire én vagyok az ő kis világa" - mesélte Zimány Linda a Fem3Café műsorában. Elfogadhatatlannak tartja, hogy valaki eldobjon egy állatot, nemrégiben a Csivava Fajtamentő Egyesület arca lett, így szeretné felhívni a figyelmet a felelős állat- és kutyatartásra. 

Elmondta, hogy egy ilyen kistestű kutya nem sokáig marad életben a kinti körülmények között, főleg télen. Ennél a fajtamentő egyesületnél kifejezetten csivaváknak keresnek örökbefogadó szülőket, Linda is találkozott olyan kutyákkal, akiket a hidegben, egy zsákban találtak meg. Miután az egyesülethez kerülnek, megkapják a megfelelő állatorvosi kezeléseket, majd várják a szerető gazdákat. 

Lindát arról is kérdezték, mikor indul újra fitness versenyen. Egyelőre jegeli a dolgot, - mint mondta - télen kissé elengedte magát, nála most indul újra a diéta és a kemény edzés. Valószínűleg tartja, hogy legközelebb akkor indul ilyen megmérettetésen, ha indul egyáltalán, amikor már anya lesz.

Zimány LindakutyaállattartásörökbefogadáskutyatartáscsivavaCsivava Fajtamentő Egyesület