Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Azt nem állítjuk, hogy ez egy tipikus randiétel lenne, mert tele van fokhagymával, viszont formába lendülhetsz tőle, mert valóságos vitaminbomba ez a fogás!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg lágy kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
35 dkg rukkola
4 szelet barna kenyér

a salátaöntethez:

1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
1 dl olívaolaj
fél citrom leve

Elkészítési idő: 15 perc

Elkészítés:

A barna kenyérszelet egyik oldalát bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával. A kecskesajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd ráhelyezzük a fokhagymás barna kenyérre. A rukkolát alaposan megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A salátaöntethez a mustárt, a citromlevelet, a mézet és az olívaolajat egy nagyobb pohárban összekeverjük, majd a salátával összekeverve vagy külön tálaljuk. Tálaláskor a saláta tetejére helyezzük a kecskesajtos toastot.

Extra tipp
Ha szeretitek a pálpusztai sajtot, azzal nem csak finomabb, de olcsóbb is ez a saláta. A lényeg a pirított kenyér és a sok fokhagyma! Ja, és a legjobb hozzá egy hideg rosé...