Müller Péter: "A szerelemben esztelen, megrészegedett, nem e világi tudatállapotban élsz"

Forrás: Thinkstock -
Müller Péter szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 304. rész.
,,A szerelem kölcsönös igézet, ne feledd. Mágia. Elvarázsolt állapot, amit „normális" ember őrületnek vél, tébolynak, kényszerképzetnek" Forrás: Thinkstock

És addig tart, amíg a varázs. Ahogy szűnik a varázs, múlik a szerelem, s végül olyan fénytelenné és üressé válik, mint egy villanykörte, mely nem kap már áramot. Sötét lesz. Hideg. S akire egykor úgy néztél, hogy meg tudtál volna halni érte, most idegen lesz, közömbös ismerős – egy másik ember.

Felidézni sem tudod régi varázsképét. De még a magadét sem, hogy ki volt benned az, aki szerelmes volt, s ki volt az a másik, akit szeretett. Nagy kérdés, hogy melyik tekinteted az igaz. A varázsszemed, vagy ez a szemüveges, amelyen át a számlakönyvedet töltöd ki, dolgozol, és ezeket a józan sorokat olvasgatod. Miért mondjuk a hétköznapjainkra, hogy „szürke valóság"? És miért ezerszínű a szerelem, s lesz benne költővé minden ember, zaklatott, lázas, boldog és boldogtalan?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.