Németh Lajos interjú Peller Mariann ezotéria Utazás a lelked körül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos volt a vendégem a LifeTv-n futó Utazás a lelked körül című sorozatomban. Lajossal a hitről, az életerőről beszélgettünk. Fogadjátok szeretettel!

Peller Mariann: Téged mindig vidám, pörgős, élettel teli léleknek látlak. El tudod képzelni azt, hogy ezek a tulajdonságok hozott dolgok, nem pedig örökletesek?

Németh Lajos: Sőt, majdnem százszázalékos biztossággal mondhatom, hogy én ezt valahol a gyerekkoromban szereztem, azt, hogy hinni kell valamiben. Vámosmikolán születtem, a Börzsöny lankáin, a Szlovák határ mentén. Összesen 10 méteren múlt, hogy most magyar nemzetiségű vagyok, nem szlovák állampolgár. A szüleim, nagyszüleim parasztemberek voltak, és mélységesen vallásosak. A vallás is évszázadok óta felmenőkről utódokra szállt. Én katolikus vagyok, bár azért akkoriban még nem nagyon tudtam, hogy mi is az, hogy hit. De volt misztikus része az istentiszteletnek, és mindig készültünk rá a családdal. Én viszont még nem nőttem fel akkor, ahhoz az egészhez.

Peller Mariann és Németh Lajos Forrás: Peller Mariann

P. M.: A te fejedben és szívedben a hit és a vallás ezek szerint szorosan összefügg?

N. L.: Igen, de felnőtt koromban azért változott bennem ez is. Most hiszek valamiben, és azt is tudom, hogy valami irányíthatja az emberiséget, az én sorsomat is. Időnként feltekintek az égre, de ez nem is azt jelenti nálam, hogy ez egyfajta istenhit, hanem azt, hogy hiszek valami olyan dologban, ami az én értelmemet és cselekedeteimet egy bizonyos irányba viszi. Eddig hál' istennek jó irányba vitte. Időnként elgondolkodom, hogy talán jót is tesz nekünk, gyarló embereknek, hogy ki vagyunk téve egy olyan felsőbb valaminek, ami azért a cselekedeteinket irányítja.

P. M.: Volt olyan élményed, amikor szinte a bőrödön érezted, hogy valami vagy valaki segít?

N. L.: Számtalan ilyen élményem volt, csak akkor, amikor épp történt velem valami, még nem tudatosodott bennem ez a dolog. Amikor viszont túl voltam rajta, akkor visszagondoltam arra, hogy Szűzanyám, lehet, hogy nem is az én saját akaratomból cselekedtem éppen úgy, ahogyan. Én egy családcentrikus ember vagyok, és imádom, amikor a Finnországban élő lányommal, a három gyerekével együtt, valamint az itt élő fiammal és két unokámmal összejövünk. Tavaly nyáron a Balatonnál voltunk mind, július 13-án, pénteken, amikor rosszul lettem. Mind megijedtünk, azonnal kórházba vittek, és kiderült, hogy szívritmuszavarom volt. Ami aztán szerencsére magától vissza is állt az eredeti állapotba. Utána volt időm még a kórházban elgondolkodni a történtekről. Mi van, ha ez nem akkor ér, amikor ilyen közel van a segítség, a szeretteim körében? Akkor gondolkodtam el komolyabban azon, hogy az idő mennyire véges. És milyen mázlista az, aki bizonyos égi vagy földi jeleket kap, és fel is ismeri azokat, amelyek segítségével biztosan jó úton jár az élete során.

P. M.: Vigyáznak rád, te is érzed ezt, Lajos?

N. L.: Úgy érzem, hogy igen! Nem történt még meg velem a röpke 68 és fél évem során, hogy ezt a védőburkot átszakítva semmibe vettem volna ezeket a dolgokat.

"Mi van, ha ez nem akkor ér, amikor ilyen közel van a segítség, a szeretteim körében?" Fotó: Szabó Gábor/Origo

P. M.: Hogy működnek a megérzéseid? Hallgatsz rájuk?

N. L.: Én ezt mindig nagyon racionálisan igyekeztem felfogni. Nem lelki döntéseket hozok, hanem ésszel döntök. Bár az is lehet, hogy azért néha mégis belejátszik a megérzés is. De végül mindig úgy fordítom le magamnak, hogy miután matematika-fizika tanár szakra jártam, a racionális gondolkodás híve vagyok, inkább erre helyezem a hangsúlyt.

P. M.: Éreztél már olyat utólag, hogy ezt bizony máshogy kellett volna? Vagy előfordult olyan, hogy megbántál valamit?

N. L.: Azért vannak olyan döntések az életemben, amelyekről nem azt mondom, hogy ellenkezően kellett volna döntenem, de azért lehet, hogy jobb lett volna, ha nem vagyok annyira hirtelen, mint amilyen voltam. Én mindig belátom a hibáimat, és ha utólag kiderül, hogy rosszul döntöttem, akkor azt a környezetemnek is mindig megmondom. Nem is szégyellek bocsánatot kérni.

P. M.: Szerintem ez hatalmas dolog. Sokan nem képesek erre.

N. L.: Belátom a hibáimat, bár én egy idős, egyre házsártosabb nagypapi vagyok...

P. M.: Nem!

N. L.: De a környezetem tiltakozik ez ellen, ahogyan most te is. Miért?

P. M.: Azért, mert szerintem te egy mázlista vagy, Lajos. Azt gondolom, hogy te egy örökifjú lélek vagy, aki 120 évesen is pontosan ugyanígy fog pörögni.

N. L.: Szívemből beszélsz, így legyen!

Lajosnak még soha nem volt része tarot kártyás személyiségelemzésben. De igen nyitottan, játékosan állt a dologhoz, ahogyan az egész életéhez is.

Peller Mariann, Németh Lajos és Novák László Forrás: Peller Mariann

Novák László: Három botok lapot is húztál, ami a nagymértékű tüzet mutatja. De azért értelem is van bőven, mert itt egy kardok királynő. A tűzzel csupán egy gond van: az Oroszlánt jelképezi, és ez talán már túl sok tűz, ami a szívet is jelképezi egyben. Tehát lehet szívproblémád. Túl aktív a személyiséged: három botok lappal. Túlpöröghet. Azért valószínűleg tudsz te érzelmes is lenni. Az első lap azt mutatja, amilyennek mindenki lát: egy győztes típus vagy. Sikerrel menetel előre, kitartóan az útján. Jól hat az emberekre, ugyanakkor jól viseli, hogy az emberek is komoly hatással vannak rá. A második lap mutatja a tudatalatti tartalmakat. Itt egy nagy adag intuíció van a mélyben, amit valószínűleg nem engedsz felszínre kerülni, el van nyomva. Pedig jól működhetnének a megérzéseid. Sőt valószínűleg úgy is fordítod le magadnak, hogy ez tudás, holott lehet, hogy a megérzéseid adták a választ egy-egy helyzetre.

Utazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Balázs Andihttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190513-interju-balazs-andival-utazas-a-lelked-korul-cimu-musorbol.htmlOrigoUtazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Szentesi Évahttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190502-utazas-a-lelked-korul-peller-mariannal-szentesi-eva-interju.htmlSzentesi Éva volt a vendégem az Utazás a lelked körül Peller Mariann-nal című műsorban, a LifeTv-n. Beszélgettünk betegségről, halálról, újjászületésről. Fogadjátok szeretettel. Peller Mariann--Peller Mariann: Az ember tudata pár héttel a fizikai élete vége előtt kitágul, jönnek az információkhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190423-peller-mariann-a-halal-elotti-nehany-naprol.htmlNémeth Kristóf egy gyönyörű, megható történetet mesélt el az édesapjáról, akivel már-már legendásan szoros, szeretetteli volt a kapcsolata. Sőt azt mondja, ez a szeretetszál nem szakadt el azzal, hogy édesapja már nincs vele, legalábbis nem fizikai testben. Amikor az apukája már több, súlyos betegséggel küzdött, és kórházban volt, egyik nap így szólt a fiához: Kristófkám, hozd már be holnapra az útlevelemet! Kristóf visszakérdezett: miért kell az neked, apa? Az édesapja azt felelte, hogy látta, hogy ki van írva a gépe, holnap hajnalban indul. És valóban, másnap hajnalban eltávozott az élők sorából. Peller MariannOrigoPeller Mariann személyes gondolatai Harsányi Leventérőlhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190408-peller-mariann-szemelyes-gondolatai-harsanyi-leventerol-az-utazas-a-lelked-korul-musor-kapcsan.htmlHarsányi Leventével tizenkilenc évesen találkoztam először. Peller MariannOrigoPeller Mariann: Megpecsételjük a saját és az egész emberiség sorsáthttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190328-peller-mariann-a-kornyezetszennyezesrol-allatvedelemrol-vadon-janival-valo-beszelgetes-kapcsan.htmlVadon János rádiós műsorvezető elképesztő koponya. Rendkívül tájékozott, művelt, képben van a világ dolgait illetően. Ehhez mérten azonban komoly elvárásai vannak az embertársaival szemben: rettentő szigorúnak tűnhet. Azok számára, akik nem értik, nem érzik, hogy Jánosnak igaza van. Nem jár autóval, és nem fogyaszt húst. Ezek az alapok – legalábbis szerinte. Szerintem ő az egyik legjobb követendő példa. Peller MariannOrigoPeller Mariann a zene erejérőlhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190312-peller-mariann-a-zene-erejerol-a-palya-bea-interju-kapcsan.htmlA Palya Beával készült beszélgetés különleges élményt tartogatott a számunkra. Amikor arról kérdeztem Beát, mikor tudta meg, hogy énekesnő lesz, felidézte egy kedves asszony képét. Ez az asszony népdalokat énekelt, ez volt Bea zenei bölcsője: a népzene, a népdal. Peller MariannOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.