Egészséges és isteni finom nasi. Vajon mi kellhet még?

Hozzávalók

Chips - 1 db répa, 1 édesburgonya, 1,5 tk. pirospaprika, só, bors. Gyömbéres-datolyás mártogatós - 2 dl paradicsompüré, fél bögre datolya, 2 cm-es gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, só, bors.

Édesburgonyachips gyömbéres-datolyás mártogatóvalForrás: martonadrienn.hu

Hogyan kell elkészíteni? 

Mossuk meg a zöldségeket, majd töröljük szárazra őket. Vágjuk vékony szeletekre uborkagyaluval, vagy egy éles késsel az édesburgonyát, de a héját hagyjuk rajta. Majd olívaolajjal, pirospaprikával, sóval és borssal fűszerezzük. Fontos, hogy ne sok olajat tegyünk rá, csak annyit, amennyi épphogy befedi a zöldségszeletek mindkét oldalát.

Egy sütőpapírral befedett tepsire helyezzük a szeleteket, fontos azonban, hogy egyetlen karika se fedje egymást. 140 Celsius-fokon 40-45 percig süssük a zöldségeket, félidőnél forgassuk át őket.

Időközben készítsük el a gyömbéres-datolyás mártogató szószt. A datolyát a paradicsompürével, a friss gyömbér reszelt húsával, a fokhagymával összeturmixoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

TIPP
1. Nem szabad melegen letakarni a már kész chipset, mert megpuhul.
2. Ha az aprító nem tudja pépesíteni a datolyát, akkor adjunk hozzá egy kevés vizet, és várjuk pár percet, míg a datolya megpuhul.