Meggyel töltött kókuszos csokigolyók

Forrás: Privát séf -
kókusz csoki privát séf recept golyó édesség
Édességre vágysz, de nincs időd és kedved sokat pepecselni a konyhában? Akkor ezt az isteni kókuszos csokigolyót neked találták ki!

Hozzávalók:

25 g pisztácia, 2 ek. olvasztott kókuszzsír, 270 g kókuszreszelék, 50 g kakaó por, 140, g kókusztej, ½ tk. őrölt fahéj, 1 db tojás fehérje, 1 csipet só, 170 g méz, magozott meggy.

Meggyel töltött kókuszos csokigolyók Forrás: Privát séf

Hogyan kell elkészíteni?

1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Ez idő alatt egy tálban összekeverjük a reszelt kókuszt, a kakaóport, a mézet, a kókusztejet és a fahéjat.
2. A pisztáciát és az olajat szintén összekeverjük egy konyhai robotgéppel addig, amíg a pisztácia szinte krémes állagú lesz.
3. Az így kapott masszát hozzáadjuk a kókuszos összetevőkhöz.
4. Egy kézi habverővel felverjük a tojás fehérjét addig, míg habot nem kapunk belőle, majd hozzáadjuk a sót, és még tovább mixeljük 1-2 percig.
5. Óvatosan beleforgatjuk az így kapott habot a tállal teli hozzávalókhoz.
6. Kanállal vagy kézzel apró golyókat formálunk a masszából. Igény szerint magozott meggyet teszünk a belsejébe.
7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a golyókat, amit 15 percre a sütőbe teszünk. Félidőben átforgatjuk őket. Tálalás előtt 1 órán át még pihentetjük a süteményt.

Szarvasgomba-vadászat, márványóriások és a lardo otthonahttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171010-edes-elet-toszkanaban-marton-adriennnel-san-miniato.htmlToszkánai kalandjaimat Viareggio és Livorno után San Miniatoban folytattam tovább, ahol egy szarvasgomba-vadászaton vettem részt, majd ellátogattam a márványbányáiról híres Carraraba is, ami bevallom, egy izgalmakban bővelkedő kirándulás volt. Privát séfOrigoMeleg póréhagymás saláta aszalt paradicsommal és dióvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171010-meleg-porehagymas-salata-aszalt-paradicsommal-es-dioval-marton-adrienn-receptje.htmlIsteni és különleges saláta a hétköznapokra. Marton Adrienn receptje. Privát séfOrigoCsúcsgasztronómia és a kávé találkozása Budapestenhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170929-marton-adrienn-a-meggyes-kaverol.htmlPrivát séfként, mindig igyekszem új információkat megtudni a gasztonómia fejlődéséről és újításairól. Nagyon jól tudom, hogy ez az ágazat hihetetlenül kreatív tud lenni, és szinte napról napra képes megújulni. A gasztronómián belül, a kávékultúra az egyik, amely mindig tartogat meglepetéseket. Erről egy szakmai rendezvényen nem is olyan rég, személyesen is meggyőződhettem. Privát séf--A legfinomabb banánkenyér recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170821-a-legfinomabb-banankenyer-recept-marton-adrienntol.htmlAz egyik kedvencem az isteni, mézédes banánkenyér. Én így készítem el, most megmutatmom nektek a titkot, amitől garantáltan finom lesz. Privát séf--Marton Adri Top 10-es ételeket kóstolthttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170915-marton-adrenn-top-10-es-eteleket-kostolt.htmlPontosan 10 éve nyitotta meg kapuit az egyik kedvenc éttermem, mely a XII. kerület egyik jól ismert bevásárolóközpontjában található. A helyszín fantasztikus gasztronómiai menüvel ünnepli a jeles alkalmat, szeptember 21 és október 1 között, Zorván Róbert séf és csapata közreműködésével. Természetesen nem tudtam nemet mondani a telefonhívásra, amikor megkértek arra, hogy az elmúlt 10 év legsikeresebb étel kreációit kóstoljam végig. Gondoltam, hogy élményeimről, tapasztalatomról nektek is beszámolok. Privát séf--Túró- és zabkorpaalapú pizza receptjehttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170821-turo-es-zabkorpa-alapu-pizza.htmlHa rajongsz a pizzáért, de ritkán engeded meg magadnak, mert hizlal, ezt a receptet neked ajánljuk! Ez a túró- és zabkorpaalapú finomság nemcsak finom, de egészséges is! Privát séf--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.