Sarka Kata Kata naplója tápióka reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megmutatom nektek az egyik kedvenc reggelimet, amit azért is szeretek, mert amellett, hogy istenien finom, és mindenféle gyümölcs remekül passzol hozzá, szuperegészséges is. 100 grammban mindössze 100 kalória van.

Hozzávalók:
10 dkg tápióka (gyöngy)
1 dl víz
5 ek édesítőszer
4 dl kókusztej
1 db vanília (kikapart magjai)

Tápiókapuding - Sarka Kata reggelije Forrás: Facebook / Sarka Kata

Elkészítés: A kimért tápiókagyöngyöt egy lábasba rakjuk, felöntjük a vízzel, és 20-25 percig állni hagyjuk, hogy teljesen megdagadjanak. Ezután hozzáadjuk a kókusztejet és a vaníliamagokat. A tápiókát addig főzzük, amíg teljesen átlátszóvá nem válnak a gyöngyök. Ezt az állapotot kb. 15-20 perc alatt lehet elérni. Ezután húzzuk félre, és adjuk hozzá az édesítőt.

A tápiókagyöngy picike kis fehér gömböcskék sokasága, amelyek főzés hatására átlátszóak lesznek. Dél-Amerikában őshonos, ott ugyanolyan gyakorisággal és változatosan fogyasztják, mint mi mondjuk a rizst. Magas keményítőtartalmának köszönhetően sok mindenre felhasználható: készíthetünk belőle desszertet, sűríthetünk vele leveseket, mártásokat. Mivel íze és illata semleges, ezért jól variálható, ízének kialakításában csak az anyagok véges sora szab határt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.