Unokáink is főzni fogják UFF-videó sütőtök sertéshús UFF-blog töltelék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!

A sütőtök felhasználásának egyik kedvenc módját hoztuk el nektek ebben a videóban. Akár már az ünnepekre előre gondolva: kitűnő karácsonyi menü is lehet.

Hozzávalók:

1 kg sertéslapocka
1 db sütőtök
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
200 g rizs
fehérbors
szerecsendió
rozmaring
olaj

Fotó:Nagy Bence

A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Aztán 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Villával belebökünk, hogy puha-e. A vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megpirítjuk. A húst megmossuk, félbevágjuk. A hús minden oldalát bedörzsöljük sóval és borssal, majd kiolajozott/kivajazott tepsibe rakjuk. A megpirult hagymákat egy tálba öntjük, a sütőtök héját eltávolítjuk, a belsejét a tálba rakjuk. Fehérborssal és szerecsendióval fűszerezzük, összekeverjük. A húsba töltjük, és hústűvel (fogpiszkálóval) összetűzzük. Mellé rakjuk a rozmaringágakat. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. Végül kb. 15 percig még pirítjuk a húst alufólia nélkül. A rizst is feltesszük főni enyhén sós, olajos vízben, ezzel tálaljuk a húst.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.