Imádnivaló és egészséges is - fogyassz ősszel minél több sütőtököt!

Forrás: Thinkstock -
Galambos Dorina sütőtökkrémleves Péterfi-Nagy Évi UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: készíts velük sütőtökkrémlevest!

A sütőtök az egyik legegészségesebb, vitaminokban gazdag zöldségünk. Eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik, de nálunk is sokan termesztik. Sokféleképpen felhasználható: pogácsának, pitének, köretnek egyformán elkészíthetjük. Mi most kedvencünket, a krémlevest mutatjuk meg nektek. Nagyon finom, próbáljátok ki mielőbb!

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók.

1 db sütőtök
200 ml tejszín
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa

fehérbors
szerecsendió

A sütőtököt félbevágjuk, kimagozzuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. A hagymát és a sárgarépákat megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk. A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a sárgarépát. Egy kis vizet öntünk rá, fedő alatt pároljuk. A megpuhult sütőtököt is belekanalazzuk. Öntünk bele még egy kis vizet. Sóval, fehérborssal és egy kis szerecsendióval fűszerezzük. Főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzáöntjük a tejszínt. Botmixerrel pépesítjük/krémesítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, összerottyantjuk, és pirított tökmaggal tálaljuk! Jó étvágyat! ;-)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.