Nagy kedvencünk és hagyományos téli ételünk a rakott kelkáposzta

blogbejegyzés Galambos Dorina blog rakott kelkáposzta Unokáink is főzni fogják! recept Péterfi-Nagy Évi gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki a rakott kelkáposztát te is!

Egy hagyományos, laktató egytálételt választottunk nektek. Operatőrünk, Gábor nagy kedvence! Ehhez el kell árulnunk egy kulisszatitkot. Amikor 1 éve a Life.hu-hoz kerültünk, forgatnunk kellett egy nulladik, úgynevezett pilot adást, hogy megmutassuk, milyen lesz a műsorunk. Na, mi ebből hármat forgattunk, és mindig ugyanazt az ételt készítettük. Így hát gondolhatjátok, mit is jelent nekünk a rakott kelkáposzta... :-)

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej kelkáposzta
500 g darált hús
250 g rizs
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

bors
majoránna
petrezselyem
pirospaprika
olaj
450 g tejföl
1 gerezd fokhagyma

A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk. Olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal, petrezselyemmel, pirospaprikával fűszerezzük. Egy lábosban feltesszük főni a kelkáposztaleveleket, sóval, borssal és majoránnával megszórjuk. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük. Egy sütőtálat kiolajozunk, mehet rá egy réteg rizs, egy réteg darált hús, egy réteg kelkáposzta, majd újabb réteg rizs, hús és kelkáposzta, végül fokhagymás tejföllel meglocsoljuk, pirospaprikával megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt összesütjük. Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.