Smink a kánikulában? Igen, de 5 dologra figyelj oda!

Forrás: Thinkstock -
szépségápolás kánikula smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt a nyári meleg, ám ezzel együtt érdemes újragondolni a sminkelést - nyáron ugyanis különösen kényelmetlen a "vakolat". Ha a meleg napokon sem szeretnél lemondani a szép sminkekről, fontold meg Larion Oscar sminkmester tanácsait!

1. Óvatosan az alapozóval!

A nagy melegben a pórusok jobban kitágulnak, így a bőr is erőteljesebben ki van téve a szennyeződéseknek. Ilyenkor fektess még nagyobb hangsúlyt az alapos, bőrtípusnak megfelelő arctisztításra. Használj mattító, fényvédővel ellátott, könnyű szerkezetű hidratálókrémet!

Forrás: Thinkstock

A legideálisabbak ilyenkor a színezett hidratálók, mint a BB, CC, DD, EE krémek, mert az alapozó textúrája túl vastag lehet, ezeknél azonban nem kell külön hidratálókrémet használni. Elhagyható a púder használata is!

2. Kísérletezz!

Ha mégis az alapozó mellett döntesz, kedvenc hidratálókrémedbe (persze ne az egész tégelybe, hanem külön a napi adaggal) keverj össze egy kis alapozót, és így kettő az egyben vidd fel egyenletesen az arcodra. Előnyös, ha az ujjadat használod, mert vékonyabban tudod eloszlatni a finom textúrát.

3. Elég a korrektor is!

Ha problémás időszakodat éled, akkor használj korrektort a pattanásokra, de csak annyit, amennyit szépen, láthatatlanul össze tudsz dolgozni a színezett hidratálókrémmel. Orcáid kiemelésére ideálisak a krémpirosítók, mert a lágy textúrájukat észrevétlenül tudod összedolgozni az alapozóddal. Ezután fixáld le transzparens porpúderrel, hogy tartós legyen. Érdemes a T-zónára sminkszivaccsal felvinni a púdert, mert erősebb fedést biztosít, az arc többi részére elegendő ecsettel, mert lágyabb hatást érhetsz el.

Forrás: Thinkstock

4. Tartós anyagokat a szemre!

Ha a szemfestésről sem szeretnél lemondani, válassz tartós és vízálló termékeket, valamint báziskrémet. Színek tekintetében előnyösek a lágy textúrák, a világos, bronzos színek. Számtalan lehetőség adódik a szem kiemelésére biztonságosan - ezek a szemceruzák, tusok, szemhéjkrémek és szemhéjpúderek. Szempilláidat érdemes vízálló szempillaspirállal festeni.

5. Csókálló ajkak és napvédelem

Az ajak kiemelésére válassz könnyed textúrájú, vizes hatású szájfényt vagy színezett ajakbalzsamot, de a legfontosabb, hogy tartalmazzanak fényvédőt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.