Szuper sminktrükk júliusra: a zöld az új őrület

Forrás: Thinkstock -
sminktipp smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nyár közepén vágysz valami nagyon üde, nagyon friss és divatos sminkre, kísérletezz bátran - júliusban szerezz be zöld sminkcuccokat! Ez a szín remekül passzol a többi nyári árnyalathoz, nem mellesleg csodaszéppé varázsolja a szemedet. Próbáld ki Larion Oscar sminkmester júliusi sminktrükkjét! 

A szuper zöld az új nyári őrület. Mindenkinek megvan a saját zöld árnyalata, amiben káprázatosan néz ki, még akkor is, ha nem tud róla. Ideje másképp gondolni erre a lehengerlő színre! Nem is hinnéd, hányféle zöld árnyalat vesz körül nap mint nap. A szín egyszerre nyugtat és inspirál. Eszméletlenül vonzza a tekintetet, nem lehet betelni vele, akár sminkben, akár ruhában vagy kiegészítőkben használod.

Nagyon izgalmas a fűzöld, a ragyogó pálmazöld, a frissítő lime zöld, a buja kiwi, a sejtelmes olajzöld és a fenséges smaragd.

Sőt, még fantasztikusabb lehet a megjelenésed, ha kombinálod az árnyalatokat!

1. L'Oréal 2.Kiko 2 euró 3. The Body Shop 2690 forint, 4. Catrice 899 forint 5. Pupa 1813 forint 6. Mac 5200 forint 7. Avon 1899 forint 8. Lancome 20 dollár 9. Guerlain

Színtípusok és a zöld

A tavasz típusnak a legelőnyösebb a fűzöld, a pálma, az alma, a lime és minden friss árnyalat. A nyár típusnak a pasztellzöld összes tónusa, a kiwi és a fenséges türkizzöld. Az ősz típushoz az olajzöld, a keki, a méregzöld valamint a zöld érettebb, mélyebb árnyalatai passzolnak. A tél típusnak a smaragdzöld ragyogása mellett az örökzöldek és a zöld élénk tiszta árnyalatai előnyösek.

Zöld smink visszafogott lányoknak

Tedd a hangsúlyt az alsó szemhéjra, azaz a hozzád passzoló zöld árnyalatú szemceruzával élénkítsd az alsó szempillatöved, finoman satírozd el, majd egy harmonizáló árnyalatú szemhéjpúdert tegyél rá. Szempilláidat fekete szempillaspirállal fesd ki és már kész is!

Kísérletezz!

Nagyon izgalmas lehet szemfestésed, ha egy színátmenetes tusvonalat készítesz egy világos és egy sötétebb árnyalatú zöld színnel. Kezdd el a világosabb árnyalattal meghúzni a tusvonalat a szemzugtól a szemhéj két harmadáig, majd a sötétebb színnel a szemhéj közepétől kifelé tetszőlegesen fejezd be a tusvonal kialakítást. Egy ecset segítségével a két szín találkozását szépen satírozd össze és már kész is az izgalmas színátmenetes tusvonal. Ehhez érdemes színes tust használni, de elkészítheted szemceruzával és szemhéjpúderrel is.

Ha intenzív színt szeretnél, akár kombinálhatod is a krémes textúrát a szemhéjpúderrel együtt.

Forrás: Thinkstock

Zöld smink igazán bátraknak

Füstös smink zöld színből? Miért ne? A friss hatáshoz használd tisztán a kedvenc árnyalatodat, és a végén tegyél hozzá egy kifelé vastagodó fekete tusvonalat. A fekete szín kontrasztosítja a zöldet, ezáltal a tekintet nagyon éteri lesz. Misztikus tekintet kialakításhoz használj minimum két különböző zöld árnyalatot, egymást fedve alakítsd ki a füstös hatású szemfestést, a végén mélyítsd egy kis feketével a szempillatövet. A kifürkészhetetlen titokzatosság eléréséhez emeld ki feketével a vízvonaladat is! A szempillákat érdemes fekete szempillaspirállal megkoronázni. Pompás kiegészítő színek lehetnek bármelyik sminkhez a barack, a málna, a pink, a klasszikus piros és a narancsos árnyalatú ajakrúzsok és körömlakkok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.