Sulák Martina Kocsis Korinna királynő szépség Anna-bál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton 190. alkalommal ismét Anna-bál lesz Balatonfüreden. A hangulat, a varázslatos környezet és a szebbnél szebb lányok ismét adottak, de vajon mi kell ahhoz, hogy valaki a bál szépe lehessen? 

10 dolog, amit tudnod kell az Anna-bálról

Tudod, mi az a Szívhalászat? Érdekel, hogy ki és miért rendezte az első Anna-bált, és hogy mit kapnak a győztesek? IDE kattintva érdekességeket olvashatsz az idén 190 éves eseményről.

Az Anna-bál szépe - Schiffer Miklós szemével

A stílusszakértő 10 éve ott van az Anna-bál zsűrijében, 8 éve ő a zsűri elnöke, így jól tudja, mi kell egy lánynak a győzelemhez. ,,Nagyon sokan összekeverik az Anna-bált a szépségversenyekkel, pedig ez egy bálszépe-választás. Lehet, hogy felszínesnek tűnik, de igenis a kisugárzás számít. Fontos az egyéniség, a sok mosoly, nem hátrány, ha valaki sudár, törékeny. Ez nem egy klasszikus szépségverseny, nem kell, hogy egy lánynak barna haja legyen, jobban számít az egyéniség. Annak kifejezetten örülünk, ha füredi lány győz, hiszen ez mégiscsak egy füredi esemény. Gyakori az is, hogy nagyon szép, 25 feletti lányok jelentkeznek, azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy ez a megmérettetés a 18-20-as korosztálynak szól."

Forrás: Life.hu

Mosolyogni, mosolyogni...

Sulák Martinát, az Anna-bál tavalyi győztesét kérdeztük arról, ő hogyan emlékszik a tavalyi bálra, és mi az a jó tanács, amit szerinte érdemes megfogadniuk idén a hölgyeknek. ,,Követem az eseményeket, és szinte jobban várom az idei Anna-bált, mint a tavalyit. Akkor sok kritikát kaptam, és én sem tetszettem magamnak, úgy éreztem, túlságosan ideges voltam, nagyon befeszültem. Most szeretném bebizonyítani, hogy megérdemeltem a győzelmet. Akkor hiába terveztem el, hogy nem fogok izgulni, ez nem sikerült, keveset mosolyogtam. Pedig szerintem ez az egyik legfontosabb dolog - az idei bálozóknak azt javaslom, mosolyogjanak, amennyit tudnak, ettől sokkal természetesebbek lesznek."

Forrás: Facebook/Sulák Martina

A balatonfüredi lány elmesélte azt is, idén ő is a természetességre helyezi a hangsúlyt. ,,Különösebben nem készülök, tavaly se tettem. A héten igyekszem sokat pihenni, és aznap megyek majd sminkeshez, fodrászhoz. Nagyon természetes hajat és sminket szeretnék, ez szerintem sokkal jobb, mint a túlzottan megkomponált összhatás."

Kiritkus szemmel

Kocsis Korinna 2010-ben lett az Anna-bál szépe, így szívesen nosztalgiázott velünk arról, milyen is volt egy estére királynővé válni. ,,Bármikor visszagondolok az első Anna-bálomra, nagyon jó érzés fog el, mert egészen kislánykorom óta nagy álmom volt, hogy egyszer én is részese legyek a bálnak. A születésnapomra lepett meg a párom a jegyekkel, ez 2010-ben volt, pont öt évvel ezelőtt. Az egész hangulat és az ottani miliő magával ragadott, ez pedig azóta is tart. Balatonfüred - a város, ami otthont ad ennek a csodás tradíciókkal rendelkező bálnak - a kedvenc balatoni városom, ezért több oknál fogva is kedves számomra. Elsőbálozóként izgatott voltam, de egyszerűen fantasztikus volt! Az pedig, hogy engem választottak a 185. Anna-bál szépének, még felejthetetlenebbé varázsolta azt a napot."

Forrás: Facebook/Kocsis Korinna

Korinna idén ott ül a zsűriben is, így kíváncsiak voltunk arra, ő mit is fog értékelni a lányokon, és szerinte mi kell ahhoz, hogy valaki győztes lehessen. ,,A bál szépe választás nem hasonlítható más szépségversenyekhez; itt nincsenek tourok, nem látjuk a lányokat sem bikiniben, sem egyéb ruhában, kizárólag estélyiben. Az alak és a magasság kevésbé számít, inkàbb az összkép az, ami fontos. Én elsősorban mindig az arcot nézem meg, azon belül is a szemeket. Azt gondolom, hogy igaz a mondás: a szem valóban a lélek tükre. Nagyon fontos még a mosoly, a kellemes és pozitív kisugárzás; összességében a báj, kedvesség és a természetesség a legfontosabbak számomra. Az ápoltságra pedig külön odafigyelek, hiszen az legalább olyan fontos, mint a szép smink vagy ruha."

10 év, 10 lány - Az Anna-bál szépei az utóbbi 10 évből

/1507/10__v201572013448

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.