5+1 rossz szokás, amitől korábban öregszel

Forrás: Thinkstock -
ital bőr szokás napsütés szépség étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor használjuk azt a kifejezést, hogy az arcunkra vannak írva az érzelmeink. Ez a jelenség az életvitelünknél is fenn áll: ha nem figyelünk oda magunkra, a bőrünk árulkodni fog róla. Pár apró dolog vagy szokás megváltoztatásával könnyebben kiküszöbölhető az idő előtti öregedés.

1. Túl sovány vagy

Nem csak a jojó-effektus, de a túlzott fogyókúra is idő előtti öregedést okozhat és a bőrödön látszik meg leginkább. Az ideális testsúlyt megfelelő étrenddel és testmozgással érd el, ne koplalással.

Forrás: Thinkstock

2. Szem dörzsölése

A szem körüli vékony bőr a dörzsölés hatására megereszkedik és később a ráncok is megjelennek. Ha betegség miatt érzel állandó késztetést arra, hogy megvakard, kérd egy allergológus segítségét.

3. Az alvás elcsalása

Az alvás nem csak egy hullámvasutazással ér fel, de elengedhetetlen a regenerálódáshoz, az energiaraktáraid feltöltéséhez és a koncentrációhoz! Ha nem alszol legalább 7-8 órát, elkerülhetetlenül sötét karikák fognak megjelenni a szemed alatt és a szellemi teljesítőképességed sem lesz a legjobb. ITT összeszedtünk pár okot, amiért eleget kellene aludnod.

4. Szívószál

Nem mindenki lehet annyira szerencsés, mint Cindy Crawford, aki ráncosan is gyönyörű. Bőrgyógyászok szerint ha gyakran iszol italokat szívószállal, azzal mélyíted a szád körüli ráncokat.

Forrás: Thinkstock

5. Ha otthon marad a napszemüveg

Az erős napsütésben akaratlanul is hunyorítunk napszemüveg nélkül, ennek hosszutávon az arcunkon is meglátszik a hatása, hiszen pigmentációs bőrhibákat okoz.

+1 A nyak és a kezek elhanyagolása

Egy tanulmány szerint a nők kezén és nyakán lévő ráncok, foltok egyértelműen öregebbnek mutatják az illetőket, mint amennyi idősek valójában. A bőrgyógyászok szerint már huszonéves korban fontos a két testrész ápolása, fényvédővel és anti-ageing termékekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.