5 sminktrükk, amit mindenképp próbálj ki 2016-ban

Forrás: Thinkstock -
sminktrend fashion week szépségápolás smink sminktrükk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy döntöttél, idén jobban odafigyelsz a sminkedre, és szeretnéd színesíteni a palettát? Szívesen kipróbálnál új dolgokat a sminkelésben? Larion Oscar megmutatja, mi az az 5 trükk, amiket érdemes lesz idén megtanulnod!

2016-ban hódít a színes szemöldök

Van az úgy, hogy munka után találkozol a barátnőiddel, és belecsöppentek egy spontán buliba. Pillanatok alatt a társaság középpontjában találod magad, ha színes szemöldökkel érkezel. Elkészíteni egyszerű, pláne, ha már rajtad van a munkahelyi natúr smink: akár színes szemceruzával vagy szemhéjpúderekkel is működik.

Forrás: Thinkstock

Rajzold meg a kívánt formát, majd satírozd rá a tetszőlegesen választott élénk színt.

Megspékelheted egy kis csillogással, ha az áttetsző szemöldökbalzsamhoz szórsz egy kis csillámot, és úgy rögzíted a szemöldöködet!

Szerezz be egy matt rúzst!

A matt rúzsok most nagyon divatosak, fantasztikus felhozatal van belőlük, és hamarosan érkeznek a folyékony változatok, azaz a matt szájfények. Előnyük, hogy sokkal tartósabbak, mint a hagyományos textúrák.

De kissé szárítják az ajkakat, pláne akkor, ha nem vagy körültekintő.

Ha matt rúzst vagy szájfényt választasz, előtte alaposan radírozd le ajkaidat, majd kényeztesd levendula- vagy argán-, esetleg kókuszolajos ajakápolóval, így még tartósabb lesz, és fesztelenül élvezheted a pillanatot.

Forrás: Thinkstock

Tanuld meg az alapozás titkait!

A tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke az alapozás. De miért is elégednél meg ennyivel, hisz lehet, hogy aszimmetrikus, nagy, kerek, hosszúkás, túl széles az arcod. Ahányan vagyunk, annyifélék vagyunk, de ha megtanulod az alapvető szabályokat, és alkalmazod az arckontúrozást, akkor szoborszerű szépséggé varázsolhatod a külsődet.

Ne feledd, a bőrszínnel megegyező alapozás a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke.

De korántsem ez a legideálisabb, ha figyelembe veszed az arcformát, a kontúrozással ugyanis még előnyösebbé formálhatod az arcodat. Hogyan? Azokra a területekre, amiket ki szeretnél emelni, világosabb highlightert tegyél, amit pedig szeretnél elkendőzni, keskenyíteni, oda sötétebb színt válassz. Az árnyékolást készítheted krém vagy por állagú sötétebb színnel, a kiemelést pedig egy-két árnyalattal világosabbal.

Forrás: Thinkstock

Ápold a szemöldöködet!

A legszebb sminket is tönkreteheti egy előnytelenre szedett, nem megfelelően ápolt szemöldök. A szépen szedett, gondozott szemöldök smink nélkül is meghatározó karaktere az arcnak. Éppen ezért

nem mindegy, hogyan szeded. Egy nagyon fontos szempont van, mégpedig az arcforma, ami mindenkinél adott.

Most elárulom az arcformáknak megfelelő szemöldök kialakításának fortélyait:

Ovális archoz a lágyan ívelt szemöldök előnyös.

Hosszúkás archoz egyenesebb ívű szemöldök mutat jól, mert az arc így rövidebbnek tűnik.

Kerek archoz a magasan ívelt szemöldökforma az előnyös, mert így az arc hosszabbnak tűnik.

Szögletes archoz a vastagabb, íveltebb szemöldök az, ami kiegyensúlyozza a területet.

Szív alakú archoz a lágyan ívelt forma az előnyös.

Gyémánt formájú archoz a hajlított ívű szemöldök az, ami lágyítja a vonásokat.

Forrás: Thinkstock

A szemöldök színe minden esetben harmonizáljon a hajtő színével!

Szemöldöködet élénkítheted, formázhatod szemöldökceruzákkal, matt szemhéjpúderekkel vagy a kifejezetten erre a célra készült, gél állagú krémekkel, szemöldökporokkal, szemöldökspirálokkal.

Idén a természetes vastagságú szemöldök a trend.

Fontos, hogy az élénkítés különböző eszközeivel alaposan fésüld meg a végén, hogy természetes hatású maradjon. A szemöldökceruzákkal finoman lehet élénkíteni, de a végükön található spirálos kefével száliránynak megfelelően fejezd be a műveletet. A szemöldököt porokkal valamint gél állagú krémekkel lehet korrigálni, esetlegesen feltölteni a hézagokat.

A szemöldökspirálok új, 3 dimenziós lehetőséget nyújtanak, hisz magát a szemöldökszőrt festik, formázzák meg fantasztikus természetességgel. Van köztük transzparens, azaz áttetsző változat, amik segíthetnek a kósza szálakat egymáshoz tapasztani, így természetes és rendezett lesz a végeredmény.

Az egészségtől kicsattanó, fényes smink elkészítése 2016-ben

Az arctisztítás után használj arcolajat bőröd rugalmasságához és az éteri ragyogáshoz. Az arc előkészítése után jöhet a láthatatlan primer, ami tökéletesíti a bőrszerkezetet. A legjobb, ha az ujjaddal masszírozod be gondosan az alapozót. Ezután világosítsd ki a korrektorral a szem alatti területet, highlighterrel pedig a szemöldökcsontot, arccsontot és a kupidóívet. Ujjaddal szépen masszírozd össze láthatatlanul az alapozóval.

Az arc élénkítéséhez használj krém alapú pirosítót.

Forrás: Thinkstock

Ügyelj rá, hogy nagyon alaposan, kontúrmentesen dolgozd össze az alapozóval, hogy észrevétlen maradjon.

A púdert csak a stratégiai pontokra használd; tegyél egy nagyon keveset a T-zónára és a szemzughoz. Ha a bőröd megkívánja, vigyél fel egy kevés púdert a krémpirosítóra, ugyanis a púder felszívja a nedvességet és fixálja is, valamint ha picit többet tettél a kelleténél, a púder fantasztikusan tudja tompítani.

Formázd meg, majd élénkítsd a szemöldöködet, de nagyon alaposan fésüld ki a felesleget belőle. Szempilláidat egy természetes hatású szempillaspirállal fesd ki. Ajkad frissességéhez elegendő egy jó minőségű ajakbalzsam!

Üde arcok és sminkkatasztrófák a Golden Globe-gálánhttp://www.life.hu/trend/20160106-sminkmustra-a-2016-os-golden-globe-galan.html A Golden Globe-díjátadó a második legfontosabb filmünnep Hollywoodban, emellett persze a pazar ruhaköltemények és a gyönyörű sminkek parádéja. Nézzük, hogyan vizsgáztak idén kedvenc színésznőink a sminkek terén. TrendAFPEgy fehér szemceruza csodákat tesz a sminkeddel!http://www.life.hu/trend/20160104-smink-feher-szemceruza-igy-hasznald-larion-oscar-tippjei.htmlKorán reggel feleakkorák a szemeid, mint egyébként, de még mindig nem találtál rá a tökéletes sminktrükkre, amivel ezt ellensúlyozhatod? Használj fehér szemceruzát - Larion Oscar sminkmester el is árulja, miért! TrendThinkstockA frizura és a smink 100 éve - szuper videón a változáshttp://www.life.hu/trend/20151228-100-ev-alatt-ennyit-valtoztak-a-nok-video-a-valtozo-szepsegtrendekrol.htmlMa a laza hullámok, a kócos tincsek és a hajfánk hódítanak, ám nem volt ez mindig így! Ha kíváncsi vagy, hogyan változtak a szépségtrendek az elmúlt 100 évben, nézd meg a következő 2 perces videót! Trend--Smink nélkül, vizes hajjal a legszebb Salma Hayekhttp://www.life.hu/trend/20151217-salma-hayek-szineszno-smink-nelkul-es-vizes-hajjal-a-legszebb.htmlSemmi más, csak Salma Hayek teljes valójában: a színésznő megmutatta, hogy néz ki smink, retus és belőtt frizura nélkül. Trend--Bakizás a köbön - A legrémesebb sztársminkek 2015-benhttp://www.life.hu/trend/20151209-a-legrosszabb-sztarsminkek-2015-ben-larion-oscar-szerint.htmlAz egy dolog, hogy nekünk néha-néha félrecsúszik a tusvonal, vagy kicsit több pirosító kerül fel a kelleténél, de más dolog, amikor a sztárok hibáznak jelentős vörös szőnyeges eseményeken. 2015 sem múlhatott el elpuskázott celebsminkek nélkül - Larion Oscar szerint a következő szépségek hibáztak csak igazán! TrendAFPVisszafogott, mégis szexi – Így sminkelj egy céges buliba!http://www.life.hu/trend/20151207-smink-a-ceges-buliban-larion-oscar-tippjei.htmlAz év vége a karácsonyi készülődés mellett a céges bulikról is szól, ahol nem árt csinosnak, mégis kicsit visszafogottnak lenni. Larion Oscar sminkmester el is árulta nekünk, hogyan érdemes sminkelni ezekre az eseményekre! TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.