Álomesküvő 7. rész - A részletek vonzásában, avagy a sminktől a cipőig minden, ami eddig kimaradt

esküvő álomesküvő menyasszony smink cipő ékszer táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt hét hétben egy igazi álomesküvő megvalósításához igyekeztünk inspirációt nyújtani nektek. Összesen 51 csodálatos magyar tervezőt, designert, kézművest, cukrászt, virágkötőt, egyszóval 51 alkotót ajánlottunk nektek, akik szívvel-lélekkel segítik az álom megvalósulását. Utolsó cikkünkben az apró részletekre koncentráltunk, amelyekkel összeáll a teljes kép. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát!

Szlamizita Makeup Artist

Szlameniczky Zita elképesztő érzékenységgel álmodja meg a menyasszonyok sminkjét úgy, hogy az a személyiséghez, az arckarakterhez is illeszkedjen, és az esküvő minden elemével összhangba kerüljön. Zita azt is elárulta nekünk, mi az, amit mindenképpen kerüljünk a nagy napon.

Forrás: Szlamizita Makeup Artist

Hogyan válasszuk meg a tökéletes esküvői sminket?

A smink megválasztásánál fontos a harmónia megtalálása az esküvő többi elemével: figyelembe kell venni az alapvető stílusát az esküvőnek, a ruhát, a kiegészítőket, az ékszereket, a dekorációt, a virágokat. Elengedhetetlen az individualizáció, hogy arckarakterünkhöz és színeinkhez válasszuk meg a sminket és mindenekelőtt szem előtt kell tartani, hogy mi áll a személyiségünkhöz a legközelebb. Érdemes szakemberhez fordulni, aki minden tényezőre gondol, és közösen együttműködve azon lesz, hogy a menyasszony a legszebb önmagát tudja adni. A sminkes ezenkívül gondoskodik a smink tartósságáról és arról, hogy a képeken is jól mutasson, figyelembe véve a fotózás körülményeit is.

Mi az, amit semmiképpen nem ajánlasz egy esküvői smink készítésekor?

Többször találkoztam olyan esettel, amikor a menyasszonyok inkább barátnő segítségét kérték a smink elkészítésében, vagy akár önmaguk vállalták ezt a feladatot, de ezt nem igazán ajánlom. Egyrészt egy szakember átlátja, hogy hogyan tudja a legjobb összhangot megteremteni önmagunkkal és az esküvő elemeivel, másrészt biztosítja, hogy a nagy napon nyugodtan készülődhessünk. Sokan nem gondolnak erre, de magán a sminken kívül nagyon fontos, hogy a szertartást megelőző órák hogyan telnek. A készülődéssel sokszor együtt járó kavarodásban például nem biztos, hogy tudunk koncentrálni a tökéletes smink megalkotására. Akár négyszemközt, akár családias környezetben vagyunk, az idő, amit a menyasszonnyal eltöltök meghatározó. Ha feltöltődve áll fel tőlem, és ragyogónak érzi magát, akkor jól végeztem a dolgomat. A próbasmink alatt meggyőződhetünk róla, hogy a választott szakember megfelel-e a követelményeinknek, és szívesen töltjük vele nagy napunkat.

Forrás: Szlamizita Makeup Artist

Neked mi az abszolút favorit sminked menyasszonyoknak?

Nehezen tudnék kedvenc sminket mondani. Egy visszafogott, natúr smink egy rusztikus stílusú esküvőre egy olyan lánynak, aki nem szokta magát sminkelni is lehet olyan kedves és jól eltalált, mint egy bevállalósabb smink egy vagány lánynak rendhagyó szertartáshoz. A legvarázslatosabb sminkek akkor születnek, amikor sikerül megtalálni a tökéletes összhangot.

Halasi-Szabó Gabriella Hair and MakeUp

Halasi-Szabó Gabriella szerint mivel a ruha tükrözi a jellemet, a frizurát elsősorban ahhoz kell hangolni. Gabitól azt is megtudtunk, hogy a konty kortalan, de azért vannak új irányok a feltűzött frizurák területén is.

Forrás: Halasi-Szabó Gabriella Hair and MakeUp

A kontyok még mindig hódítanak?

Úgy gondolom, a konty kortalan, nem trend kérdése, legalábbis egy esküvőn biztosan nem. Én mindig azt szoktam átbeszélni a menyasszonyokkal, miután az irányt már nagyjából megtaláltuk, hogy a hétköznapokban inkább összefogva vagy inkább kiengedve hordják a hajukat. Ha gyakran viselik összefogva, nem lesz idegen egy konty, főleg egy klasszikus forma, aminek letisztult a felülete. Ha viszont inkább a kiengedett frizurát szereti, annak általában oka van. Nem szereti, ha kint van a füle, nem érzi elég hosszúnak a nyakát, vagy éppen csak régóta növeszti a haját, és most szeretné megmutatni. Ugyanez a helyzet fordítva is. Ha valaki a hétköznapokban mindig összefogja a haját, akkor az esküvőn egy leengedett frizurát folyamatosan tűrögetné, rakosgatná. Mindenkinek azt javaslom, hogy olyan frizurát válasszon, ami kényelmes számára, nem zavaró. Mostanában nagyon sokan választanak félkontyot, ami sok szempontból ideális megoldás. A haj első, felülső része van hátratűzve vagy hátrafonva, így nem lóg bele az arcba - ami fontos lehet a fotók miatt, vagy ha kültéri az esemény, és fúj a szél -, viszont így meg tudja mutatni a menyasszony a hosszú haját is.

Hogyan találjunk rá a számunkra legideálisabb menyasszonyi frizurára?

Egy tökéletes menyasszonyi frizurát minden esetben az egyéniség és a ruha határozza meg. Jó esetben a ruha tükrözi a jellemet, így egy klasszikus ruhához kevésszer kér egy menyasszony bohókás-kócos kontyot.

Forrás: Halasi-Szabó Gabriella Hair and MakeUp

Rövid hajú lányoknak mit javasolsz?

A rövid haj egy külön téma. Saját tapasztalataim szerint rövid frizuránál teljesen más stylingra váltani sosem sül el jól. Ilyenkor sokkal inkább szeretek a sminkkel hangsúlyozni. Itt arra gondolok, ha valakinek van egy hátul rövid, fejtetőn hosszabb haja, és mindig előre van fésülve a frufruja, már hosszú évek óta, és csinálunk belőle egy hátratűzöttet, teljesen más arcot kapunk. Más ékszerek állnak jól, jobban érvényesül a szemöldök formája, máshova viszi a tekintetet.

Trangoni

Egy igazi anya-lánya összmunkát takar a Trangoni márka, amit Bártfai Márta és lánya, Lilla alapítottak. Két tervező, két különböző életút, azonos szakmai igényesség, a finom, couture munkák és a nemes anyagok iránti lelkesedés adja a márka alapjait.

A Trangoni fejdíszek kézi munkával, nemes anyagokkal készülnek, ezüstmirtusz Swarovski kristállyal Fotó:Vamos Wedding Photography

Honnan jött az ötlet, hogy kifejezetten a menyasszonyi fejdíszekre épülő márkát hívjatok életre?

Egy éve indítottuk el az alkalmi fejviseletekre, kiegészítőkre fókuszáló márkát, de hosszú évek szakmai tapasztalata vezetett idáig. Két tervező, két különböző életút, azonos szakmai igényesség adja az alapjait. Én Új-Zélandon végeztem textiltervező iparművészként. Nemzetközi tanulmányaim ma is meghatározók az alkotásban, csakúgy, mint a sárközi gyökerek népi kultúrája. Már diplomamunkaként is fejviseleteket terveztem, gondolatisággal átszőtt alkotásokat. Lilla látványtervezőként végzett, a viseletek karakterkifejező erejét mestereli, empatikus arány- és stílusérzékékkel. Színpadi és filmes munkákban szerzett nemzetközi tapasztalatot, ami során a finom részletek mindinkább előtérbe kerültek. Külföldi mesterektől tanult fortélyok, technikák ösztönözték önálló alkotásra. Mindketten értékeljük a finom, couture munkát, a nemes anyagokat, és hisszük, hogy az esküvő egy olyan meghatározó esemény mindenki életében, amikor ez a különleges, egyedi érték megjelenhet. A fejviselet a menyasszony koronája, ezzel válik teljessé a megjelenése - a Trangoni erre kínál stílusos alkotásokat.

Mit jelent a Trangoni márkanév?

A Trangoni családfánk olasz ága, az 1800-as évek közepén költöztek Magyarországra. Trangoni Viktor, Lilla szépapja intarziakészítő mesterember volt, emblematikus figura a családban. A legendárium szerint magával ragadó egyéniség volt, imádta az életet és a szép hölgyek társaságát, olyan büszke volt a munkájára, hogy gyakran említette, "az ő neve egy márka". Amikor elhatároztuk, hogy olyan fejdíszeket, hajékszereket szeretnénk készíteni, amelyben a legszebbnek, legönazonosabbnak érzi magát a viselője, szinte adta magát a gondolat: legyen az ő neve a márka. De ezért kapott olasz női nevet a Trangoni márka indító kollekciója is.

A bal alsó képen látható fejdísz 3D professzionális nyomtatással, kristályozással készült, amit a Varinex Zrt. kivitelezett Forrás: TRANGONI, Fotó: Vamos Wedding Photography

Milyen stílusban alkottok?

A wellingtoni diplomamunka és a mai alkotásaink között években és mérföldben van csak távolság. Az igény is megmaradt arra, hogy korunk társadalmi lenyomatát bemutató, üzenetet hordozó darabok születnek a kezünk alatt. A magyar hagyományok és a maori szabad szövés mellett olasz és japán technikák jelennek meg fejdíszeinken. Tradíció és innováció stílusba öntve.

Rienne Creations

A Rienne Creations divatékszermárkát négy éve alapította Nagy Adrien. A márkának idén februárban debütált az esküvői vonala, ami a romantikus ékszerekre helyezi a fő hangsúlyt, és egy rendkívül izgalmas, a régi korokból megidézett technikával is kiegészül.

Forrás: Rienne Creations

Miért tartottad fontosnak, hogy egy teljesen új vonalat indíts a márkán belül a menyasszonyoknak?

Már korábban is voltak speciális megrendeléseink menyasszonyoktól, de a Rienne Bride márkavonalunk, amely kifejezetten menyasszonyi kiegészítőkkel foglalkozik, csak idén februárban debütált. Az esküvői piac és a divat világa nemzetközileg is jól elkülönül egymástól. A Bridal Fashion Week például nem része a New York-i Fashion Week eseményeinek. Hangulatban, arculatban, trendekben és tervezői attitűdben is két különböző dologról beszélünk. Ezért éreztem úgy, hogy nem csak külön kollekciót, hanem egy külön márkavonalat szentelek a menyasszonyoknak.

Milyen stílusban alkottad meg az ékszereket?

A Rienne Bride kiegészítők jóval romantikusabbak, mint a Rienne Creations ékszerek. Egy izgalmas, hagyományos műfajjal, a selyemvirág-készítéssel is kiegészítettük a palettánkat. Év elején hozzám került egy nagyon értékes hagyaték, amelyben hagyományos selyemvirág-készítő eszközök, szerszámok voltak, selyemvirágok szabásmintáival, részletes leírásokkal, félkész és kész mintadarabokkal. Ezeket a több mint százéves eszközöket használom most, és azt a hagyományos kézi technikát, amelyet a legtöbb haute couture cég is, illetve az őket selyemvirágokkal ellátó Maison Guillet használ Párizsban. Egyébként Magyarországon nagy hagyománya volt az esküvői virágkoszorúknak és pártáknak, amelyekhez hagyományos selyemvirágokat (művirágokat) használtak. Elég sok kézműves foglalkozott ezzel a műfajjal, ami beépült a népművészetünkbe is, annak ellenére, hogy a francia barokkból került át hozzánk. Az eszközöket sajnos ma már nem gyártják, de a virág fejdíszek szerencsére reneszánszukat élik.

Forrás: Rienne Creations

Szerinted milyen egy tökéletes esküvői ékszer?

Az a menyasszonytól függ. A mi menyasszonyaink körében a legnépszerűbbek a fejdíszeken és hajfésűkön kívül a fülbevalók. Még azok a menyasszonyok, akik máskor soha nem vennének fel ilyen volumenű ékszert, vagy idegenkednek a kristálytól, lelkesen próbálgatják a fülbevalóinkat, hiszen ez az az alkalom, amelyen minden nő kicsit királynő akar lenni. Még csak egy szezonon vagyunk túl, de azt már látom, hogy az esküvő után többen is hordják ékszereinket, vagy rendelnek még a hétköznapokra is.

Marie Anne Design

Selmeci Marianna készítette Magyarország első, kimondottan esküvőkre szánt táskakollekcióját, a The Wedding Collectiont. A menyasszonyok mellett ráadásul a koszorúslányokra, az örömanyákra és a vőlegényekre is gondolt a tervező.

Forrás: Marie Anne Design

Miért tartottad fontosnak, hogy kifejezetten a menyasszonyoknak készíts táskakollekciót?

Az esküvő az egyik legfontosabb nap az ember életében, a nőkében legalábbis biztosan. Fontos, hogy a hónapokkal a nagy nap előtt gondosan kiválasztott ruha, cipő és ékszerek passzoljanak egymáshoz, amit egy fiók aljából hirtelen előhúzott „majdnem jó lesz" táska nagyon el tud rontani. Szerintem mindenképpen szüksége van a menyasszonynak saját táskára. Kinek lenne kedve egész este a tanú után szaladgálni, ha szüksége van a szájfényére vagy egy papír zsebkendőre? Nemcsak a hétköznapi darabok újragondolása volt a célom, hanem az is, hogy a különleges naphoz méltó, az alkalmat felemelő kiegészítőket alkossak. Így készült el Magyarország első kifejezetten esküvőre megálmodott táskakollekciója.

Milyen stílusú darabokat álmodtál meg?

A kollekció három részből áll. A menyasszonyi táskák mellett gondoltam a koszorúslányokra, az örömanyákra és a vőlegényekre is. Stílusát tekintve minden darab a Marie Anne Design alapelvét követi, miszerint törekszem az igényes, nőies, különleges alkalmakra szánt termékek előállítására. A menyasszonyok ötféle formából választhatnak, az egyszerűbbtől a csipkével vagy élethű selyemvirágokkal díszítettig. Az örömanyáknak szánt borítéktáskáknál a színpaletta bővebb, a vőlegények pedig egy natúr bőrből készült nadrágtartóval dobhatják fel az esküvői öltözéküket.

Forrás: Marie Anne Design

Egyéni kéréseket is teljesítesz?

Természetesen, sőt! A The Wedding Collection lényege, hogy minden menyasszony a saját stílusában tudja megálmodni a táskáját. A tervezés során figyelembe veszem a menyasszonyi ruha anyagát, színét, az ara cipőjét és az esküvő hangulatát is. Ezeket ötvözve és a stílusjegyeket harmonizálva készül el a táska. Mivel legtöbbször a ruha anyagát felhasználjuk a táska díszítésénél, az garantáltan egyedi lesz. Ráadásul az egyéni kérések számomra is nagyobb kihívást jelentenek, így örömmel fogadom őket!

Rekavago

Vágó Réka cipőtervező a kubai esküvők kristálydíszes sarujától kezdve a toszkán kastélyban rendezett esküvők rózsa-arany topánjáig sok mindent készített már. Réka szerint a forma és a szín mellett elsődleges fontosságú, hogy a cipő kényelmes is legyen.

Forrás: Rekavago

Szerinted milyennek kell lennie egy menyasszonyi cipőnek?

Az esztétikán túl elsősorban szuper jól viselhetőnek kell lennie, mert sokszor extrém hosszan kell viselniük a menyasszonyoknak. Aki reggeltől estig ugyanabban a cipőben van, annak fontos, hogy ne csak csodaszép legyen a cipő, hanem kényelmes is. Gyakran hosszú, uszályos ruhákat viselnek a menyasszonyok, sokat kell állni, sétálni, táncolni a szertartás és fotózkodások során, ezért fontos, hogy olyan cipőt válasszunk, ami megfelel az igényeknek. Megfelelő sarokmagassága, talpvastagsága, puhasága legyen, és persze megfelelő színe, díszítettsége és fazonja.

Sok megrendelést kapsz menyasszonyoktól? Mire vágynak manapság, ami a cipőt illeti?

Folyamatosan készítünk esküvői cipőket, a legsűrűbb természetesen a nyári szezon, de egyre több őszi és téli esküvőnk is van. Egyre több menyasszony figyel oda a viselhetőségre, illetve arra, hogy az esküvői cipőjét később is fel tudja venni. Ezért sokszor olyan fazont választunk, vagy színt, ami más ruhákkal is passzol. Emellett viszont szinte bármi szóba jöhet, nagyon sokféle igény felmerül a selyemvirágdíszektől kezdve a neoprén anyagokon át. A kubai esküvők kristálydíszes sarujától kezdve a toszkán kastélyban rendezett esküvők rózsa-arany topánjáig már sok mindent készítettünk.

Forrás: Rekavago

Még mindig a fehér, tört fehér, pezsgő színek a legkelendőbbek?

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy most jön újra divatba a klasszikus fehér a sok színes után. Valójában az esküvő hangulatától, a házasulandó pár stílusától függ, mire van szükség. Sokszor ugyanahhoz a ruhához más-más cipők készülnek, mert egyszerűen más a menyasszony személyisége, más a helyszín, más az igény. Ezekben szoktunk segíteni. És ha valakinek a klasszikus fehér vagy ekrü szín áll jól, akkor azt javasoljuk.

Álomesküvő 6. rész – A megismételhetetlen pillanatok megörökítésehttp://www.life.hu/trend/20161102-alomeskuvo-hatodik-resz-fotosok.htmlAz elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! Trend--Álomesküvő 5. rész - A dekoráció élettel és meghittséggel tölti meg a terethttp://www.life.hu/trend/20161025-alomeskuvo-otodik-resz-dekoracio-es-viragok.htmlAz elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! Trend--Álomesküvő 4. rész - Így lesz varázslatos életed legfontosabb tortájahttp://www.life.hu/trend/20161018-alomeskuvo-negyedik-resz-tortak.htmlAz elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! TrendOrigoÁlomesküvő 3. rész - „Az emlékezetes esküvők mesés meghívókkal kezdődnek”http://www.life.hu/trend/20161012-alomeskuvo-harmadik-resz-meghivok.htmlAz elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! Trend--Álomesküvő 2. rész - A gyűrű az összetartozás, az örök szerelem szimbólumahttp://www.life.hu/trend/20161004-alomeskuvo-masodik-resz-jegygyuruk-es-karikagyuruk.htmlAz elkövetkező hetekben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! Trend--Álomesküvő 1. rész - Találd meg a tökéletes menyasszonyi ruhát http://www.life.hu/trend/20160927-mondj-igent-elso-resz-a-tokeletes-menyasszonyi-ruha.htmlA elkövetkező 7 hétben menyasszonyoknak, vőlegényeknek és a jövőben házasodni vágyó szerelmespároknak nyújtunk segítséget egy igazi álomesküvő megvalósításához. Álmodozz, inspirálódj, keresgélj, szervezz, de ne feledd a legfontosabbat: éld meg a szerelmetek minden pillanatát! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.