szépségápolás smink bál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A báli időszakban a fürkésző tekintetetek kereszttüzében igazán celebnek érezheti magát az ember, ezért minden apró részlet fontos. Érdemes szakemberre bíznod magad, aki a frizurával és az alkalmi ruhával összehangolja a sminkedet, hogy kifinomult és elegáns legyél. Amennyiben nyitott a ruha, legyen makulátlan a dekoltázs is. Sminked feltétlenül tükrözze a személyiségedet!

Kényeztesd, hidratáld a bőrödet! Az alapos arctisztítás után tegyél fel egy esemény előtti fátyolmaszkot, ami 15 perc alatt energetizálja, feltölti, feszesíti a bőrödet, közben akár ki tudod lakkozni a körmödet. Majd jöhet a bőrtökéletesítő primer, ami minimalizálja a pórusokat. Ezután
egységesítsd bőröd színét egy folyékony alapozóval. A szem felfrissítéséhez egy-két árnyalattal legyen világosabb a korrektor színe.

A korrektor 1-2 árnyalattal legyen világosabb a bőröd színénél Forrás: Thinkstock

Tedd fel háromszög alakba, és szépen dolgozd össze az alapozóval. Finoman púderezd le a T-zónát, majd highlighterrel emeld ki a szemzugot és az arccsontot. Arcpirosítód lehet lágy, krémes, de akár matt is. Csak arra ügyelj, hogy kontúrmentesen tedd fel az arccsont alá, ívesen a halánték irányába.

Íme néhány fogás, amivel biztosan sikered lesz:

  • Lehet titokzatos, füstös hatású a tekinteted, ha ezt a sminket választod: koronázd meg a szemfestésedet mikrócsillámmal, amit tehetsz a szemzugba vagy a mozgó szemhéjad közepére. Nagyon jól illik ehhez a sminkhez a nude, matt hatású ajakrúzs.
  • Ha cicásra fested a szemed, egy kifelé vastagodó, ívelt tusvonallal élénkítheted a tekintetedet. Duplázz, azaz húzz mellé egy csillogó tusvonalat, hogy emlékezetes legyen a belépőd. A pillákat fekete szempillaspirállal fesd ki. A cicás szemhez jól passzolnak a már-már klasszikusnak számító mélyvörös ajakrúzsok.
A cicás szemhez jól illik a mélyvörös rúzs Forrás: Thinkstock
  • Ha az ajkadra helyezed a nagyobb hangsúlyt, megbolondíthatod a választott kedvenc árnyalatú ajakrúzsodat egy vele harmonizáló csillámmal is.
  • Az idei szezon nélkülözhetetlen kelléke a kifinomult csillogás, így a dekoltázsodat is tedd ragyogóvá, diszkrét irizálású highlighterrel.
  • A körmöd színéről se feledkezz meg: harmonizálhat az ajakrúzsoddal, de akár a ruhád vagy kiegészítőid színéhez is igazíthatod.
  • A kényelmes komfortérzethez sminkedet sminkfixálóval stabilizáld, hogy önfeledt tudj lenni a bálon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.