Som-Balogh Edina: „Mintha egy súly került volna le a vállamról”

festészet Som-Balogh Edina Barátok közt jóga RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Barátok közt egykori sztárja örömmel fogadta a meghívást a jógaórára, ahol kemény kihívás elé állítottuk, de neki nem okoztak gondot a legnehezebb ászanák sem.

Som-Balogh Edinának már nem volt idegen a jóga világa, hiszen kisfia születése előtt kipróbált pár jógaórát, ami azonnal elnyerte a tetszését. Ám Noel születése után nem nagyon jutott ideje arra, hogy sportoljon, ezért nagyon örült, amikor egy gyönyörű jógateremben kipróbálhatta a dinamikus jógát, ami egyben erősíti, nyújtja a testet, felfrissíti az elmét és a szervezetet.

Som-Balogh Edina Fotó: Marton Szilvia/Origo

„Akkor kezdtem jógázni, amikor a kisfiammal várandós voltam, és az volt a tapasztalatom, hogy Noel imádta, amikor gyakoroltam. Ilyenkor éreztem, hogy megnyugszik a pocakomban.

A jóga minden egyes alkalommal kiszakított a pörgésből, és olyan érzésem volt, mintha megállna az idő.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Bevallom, eleinte nem is tudtam mit kezdeni ezzel a tapasztalattal, azonban tudtam, hogy Noelnek ez jó, ezért én is megkedveltem.

A jóga abban is sokat segített, hogy a kisfiammal szorosabbra fűzze az akkor még kezdetleges kapcsolatunkat"

– mosolygott Edina, aki a terhessége után már nem járt órákra, hanem otthon gyakorolt, ezért nagyon örült, hogy elhívtam a jógaórámra.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

„Amikor Noellel vagyok, nem tudok koncentrálni, szerintem a jóga tipikusan olyan mozgás, amire időt kell szánni. Mielőtt idejöttem, épp azt fontolgattam, hogy újra elkezdem.

Azt gondolom, ha időnként nem képes az ember kikapcsolni, megállni egy kicsit, akkor széthullik az élete, és nem tud a feladataira megfelelően koncentrálni"

– magyarázta Edina, akinek bár szerencsés alkata van, és sport nélkül is tökéletes az alakja, mégis amikor tud, úszni jár, és mióta kisfia megszületett, tudatosabban étkezik. A színésznőt arról is faggattam, hogy a jóga spirituális része mennyire ragadta magával.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Hiszek Istenben, de hogy Isten mit jelent számomra, az folyamatosan formálódik bennem.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Például a garuda ászanáról (saspóz) az volt a feltételezésem, nem lehet benne megmaradni egyetlen másodpercig sem, és amikor benne voltam, az összpontosításnak köszönhetően - amire a jóga megtanít – végre tudtam hajtani.

Fantasztikus, amikor egy-egy testtartásban észrevettem, hogy teljesen magamra koncentrálok"

– mondta Edina, aki azt is elmesélte, mikor tud teljesen kikapcsolni.

Garuda ászana Fotó: Marton Szilvia/Origo

„A flow-t akkor érzem igazán, amikor festek. Most még tanulom a festészetet, de amikor készül egy festményem, teljesen kikapcsolok, és azt sem veszem észre, hogy eltelt 4-5 óra.”

Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok

Istenes Bencét is kicsavartuk egy jógaórán, a Barátok közt sztárját, Józan Lászlót fejre állítottuk, Molnár Anikót jól megdolgoztattuk, Szinetár Dóra profi módon mutatta be az ászanákat. A Hot Men Dance szexi táncosai tökéletes felsőtestet villantottak. Molnár Andi lement nekünk spárgába. Sarka Katán csavartunk egyet. Larion Zoé és Müller Attila páros jógán tündökölt. Iszak Eszti remek jógapartnernek bizonyult, és egy igazán különleges helyszínen is jógáztunk Mauglival és Bagirával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.