Tökéletes akarsz lenni? Így érezheted magad annak!

coach
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fogyókúra, rendszeres mozgás, káros szenvedélyektől mentes, egészséges életmód, elegendő alvás, az arcformának megfelelő frizura, és az alkatnak megfelelő öltözködés - mindez fontos ahhoz, hogy valaki tökéletes legyen. Néha azonban sokkal többet ér, ha a tökéletesség érzéséért valami egészen más trükköt vetünk be.

Regina fiatal, egészséges nő. Alapvetően elégedett az életével és önmagával is, kivéve a súlyát. És kivéve azt, hogy néha hajlamos idegesen reagálni helyzetekre. És kivéve továbbá, hogy az akaratereje gyakran cserbenhagyja. Mindhárom tulajdonságán próbált már változtatni, ám ezidáig nem sok sikerrel. Úgy gondolta, most valami egészen mást próbál ki.

Thinkstock
Thinkstock

Megújulás testben és lélekben

Regina véletlenül akadt rá a Nativa Nagykövet Programjára az interneten, ahol a nagyköveteknek járó csábító wellness-lehetőségek mellett life coaching tanácsadáson való részvétel is szerepelt. Mivel a súlyproblémáját egyedül képtelen megoldani, úgy gondolta, itt az alkalom, hogy végre egy egészen más módon próbálja meg kezelni azt.

"Nem teljeskörű megoldást, sokkal inkább egy kezdőlökést vártam a rendszeresen visszatérő lelki problémám megoldásához, ami nem más, mint a súlyfeleslegemmel való állandó küzdés. Szerencsés vagyok, mert kevés olyan dolog van az életemben, ami nem sikerült. Sajnos azonban a tökéletes alak megszerzése köztük van. Őszintén szólva nem tudom, hogy valóban olyan fontos szerepet játszik-e ez az életemben, csak azt érzem, hogy bosszant a dolog, hogy nem tudok megszabadulni a feleslegtől."

Regina nem halogatta a programra való jelentkezést, és sikerrel járt. Júliusban már a program keretében járt fodrásznál, ahol alapos átalakításon esett át. Ezután következett a pedikűrös, majd a masszőr, aki gondoskodott róla, hogy Regina végre igazán ellazuljon, és megszabaduljon a stressztől. Következhetett Regina legnagyobb problémájának kezelése, ám végre úgy, hogy az nem járt sem stresszel, sem megerőltetéssel.

"A fogyasztó kezelésen nem győztem csodálkozni. Tekercseltek, méregtelenítettek, majd következett a hullámasszázs - az eredmény pedig elképesztő. A harmadik kezelés után két centivel lett vékonyabb a combom és a csípőm, a nadrágom bő lett rám.

Thinkstock
Thinkstock

Probléma-megoldás - a gyökereknél kezdve

A fogyasztó kezelés eredménye meglepte Reginát, a mesterjós jóslata, és Bite Barbara coach-nál született felismerése azonban sokkal jobban. Regina július végén vett részt a program keretén belül egy sorselemzésen, ahol La Mech mesterjós azt mondta, hogy a lány mindent megkap az élettől, amit szeretne, csak nem feltétlenül úgy, hogy megtervezte. Bite Barbara coach pedig rávilágított: ha Regina pontosan azt érné el, amire vágyik - a tökéletes alakra és a tökéletes megjelenésre -, talán nem is lenne már önmaga.

"Barbarával sokat beszélgettünk a múltamról is, keresve azt, amitől kialakult bennem, hogy nem érzem magam igazán szépnek. Beszéltünk arról is, hogy mi lenne, ha elérném a célom, milyen változást jelentene az életemben, önmagamban, és milyen hatással lenne az a környezetemre. Magamban egyértelműen pozitív változást generálna, hiszen felszabadult lennék, a szűk külvilágom, a családom, barátaim úgy is szeretnének. Viszont a külvilág felé nem biztos, hogy pozitív kicsengése lenne a dolognak, ha a szőke hajamhoz még csodás alak is társulna. Nem biztos, hogy engem látnának..."

Kulcskérdés a jó szemlélet

Regina a programnak köszönhetően egy hónapon át végre csak magával foglalkozhatott. A kezeléseknek köszönhetően fogyni is kezdett - drasztikus diéták nélkül -, ám ami a legfontosabb, jobban megismerte önmagát, és az élete egyes területeit is alaposabban sikerült elemeznie. Amellett, hogy feltöltődött, elégedettebb is lett önmagával, és már másként tekint a tökéletességhez vezető útra is.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Most minden bizonnyal sikeresebb is lesz, hiszen, legyen szó bármilyen célról, sokkal könnyebb azt elérni, ha valaki hisz önmagában, és biztos, erős talajról rugaszkodik el. Ez a fajta változás pedig nem csak Regina számára volt elérhető. Bárki előtt ott áll a lehetőség, hogy egy kicsit többet törődjön önmagával, hogy változtasson a szemléletén, és más úton induljon el, mint amilyenen addig járt. Ahogy a Nativa Nagykövet Programjára is bárkinek lehetősége van jelentkezni, aki úgy érzi, ideje jobban éreznie magát.

(A Rauch Nativa által támogatott cikk.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.