Nincs engedélye az Omega-tagokat megverő sofőr taxitársaságának

Fotó: Mudra László [origo] -
verés Omega (együttes) Benkő László Tarlós István taxis ügyvéd per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A médián keresztül üzenget egymásnak az Omega zenekar egyik megvert tagja, Benkő László és az elkövető taxis. A zenész azt állítja, fellépésük után támadt rájuk a sofőr, aki viszont arról beszélt, hogy a zenészek voltak ittasak. Elképzelhető az is, hogy Benkő perel és az is szóba került, hogy a taxistársaság  -amely egyébként kiáll a brutális sofőr mellett - engedély nélkül működik. Közben már a főpolgármester is megszólalt az ügyben. Sok a megválaszolatlan kérdés, ez sem lesz rövid menet... 

A rendőrség vizsgálja az Omega zenekar és az őket megverő taxis ügyét. Ami biztos: a vita abból pattant ki, hogy a zenészek nagyon sokat vártak a megrendelt kocsira.

"Húsz perce vártunk már az autóra, ez idő alatt többször reklamáltunk a diszpécsernek. Nyilván sürgettük, így csak arra tudok gondolni, hogy a sofőrnek már ez sem volt ínyére. Cikivel csak azért nem hagytuk már korábban el a helyszínt, mert nem tudtuk, mivel jár, ha egy megrendelt taxit nem vár meg az utas"árulta el Benkő a Borsnak, és hozzátette, ahogy megérkezett az autó, a taxis azonnal ordenáré módon nyilvánult meg. A zenész arról is beszélt, hogy beperli a taxist.

Fotó: Mudra László [origo]

Illegálisan dolgozik a taxis?

Időközben olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy nincs is engedélye annak a taxitársaságnak, amelynek szolgáltatását a zenészek igénybe akarták venni. Arról is olvasni, hogy a taxis azért késett, mert a címadó rendszerbe hiba csúszott, legalábbis Pásztor György, a taxitársaság ügyvezető igazgatója ezt állítja. A napilap kérdésére Pásztor elmondta: hisznek kollégájuknak, kiállnak mellette, nem rúgják ki, nem büntetik meg, dolgozhat tovább.

Az orvosi leletek szerint nem voltak ittasak a zenészek

"Benkőt háromszor, Cikit kétszer ütötte meg a taxis. Neki az orrtörés mellett két metszőfoga is meglazult. Nálam vannak az orvosi leletei. Ha emiatt nem tudnak színpadra állni, jogi útra tereljük az ügyet, és bepereljük a taxitársaságot" – mondta el Futó Barnabás, a zenészek ügyvédje, aki azt is elárulta: Debreczeni Ferenc ambuláns lapjából kiderült, hogy nem volt ittas a zenész a hajnali eset ideje alatt. Ezzel megdőlni látszik a taxis állítása, aki szerint mindkét omegás részeg volt.

Tarlós István is megszólalt - Kiáll Benkőék mellett

A kínos incidens a főpolgármestert is közlemény kiadására inspirálta. "Fontos a taxisok biztonsága, de az utasoké sem kevésbé lényeges, ezért is elfogadhatatlan egyes taxisok eljárása" - közölte Tarlós István főpolgármester kedden az MTI-vel. A főpolgármester szerint nehezen elképzelhető, hogy a 71 éves Benkő László, aki az utóbbi ötven évben nemigen verekedett, komolyan veszélyeztette volna a fiatal, jó kondícióban lévő taxis élet- és vagyonbiztonságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.