Nem a végeredmény a lényeg, hanem az út, amit megtett egy sikeres ember - interjú Tomán Szabinával

Tomán Szabina, egészség, tanács, túlsúly, siker, boldogság
Máté Krisztián - Mate Krisztian
az egészség hete A hét embere interjú célok egészség
Siker, függetlenség, kitartás, önállóság, egészség, nőiesség. Ha valakiről, akkor Tomán Szabináról ezek az erények biztosan elmondhatóak. Hogyan érhetjük el az álmainkat? A tudatosság, és a kitartás elég-e a cél eléréséhez? Mikor jön el az életmód változtatás ideje? Az egészség hete kapcsán a Life.hu a sikeres üzletasszonnyal beszélgetett.

Számos szerep között egyensúlyozva nem egyszerű harmóniában, teljességben élni az életünket. Rengeteg nehézséggel, kihívással kell megküzdenünk, rögös úton kell járunk, hogy elérjük a célunk. Tomán Szabina üzletasszony és befektető, március 17-től a TV2 képernyőjére kerülő Next Top Model Hungary zsűrijének tagja. Vele beszélgetett a Life.hu arról, hogy mit is jelent sikeresnek lenni, hogyan törhetünk ki és valósíthatjuk meg az álmainkat. Beszélgettünk arról is, hogy mikor jön el az a pont, amikor változtatnunk kell életmódunkon. 

Sikervilág: Több szín, egy álom

Modell, feleség, édesanya, üzletasszony, mentor, befektető. Szabina életében ezek voltak a lépcsőfokok a sikerhez vezető úton. Azonban, a siker mindenkinek mást jelent. Életszakaszonként, különböző élethelyzetekben változhat.

 

A siker számomra a kemény munkát jelenti. Mögötte biztosan ott van az a munkamorál és hozzáállás, hogy az adott területen a legjobb formáját hozza az ember. A maximalizmus mindig is életem része volt, minden területen fontos a minőség 

– állítja Szabina.

Törj ki a csendből, ha szeretnél

Sokan küszködnek önbizalomhiánnyal manapság és inkább a megszokott kereteken, határokon belül mozognak. Az emberek többsége beleolvadva a környezetébe érzi jól magát, miközben hatalmas lehetőségek vesznek el bennük.

Ha ki szeretnének törni, akkor a komfortzónán egy lépéssel mindig túl kell lépni. Nem muszáj rögtön a hegy csúcsára felmászni, de tanulni, fejlődni kell, kitartónak lenni, az adott szakma kihívásainak megfelelni, informálódni, képben lenni a vállalkozásról. 

Érdemes úgy építkezni, hogy a siker, az valóban egy hosszútávú befektetés legyen, a munka mögötte pedig tartalmas legyen. 

„Az lesz sikeres, aki folyamatosan tanul és figyeli a világot”

A kitartás és tudatosság elég egy cél eléréséhez a tanulás mellett. Nagyon gyorsan változik a világ, így a folytonos tanulás elengedhetetlen, bármelyik területet nézzük. 

Az lesz sikeres, aki folyamatosan tanul és figyeli a világot.

Az üzletasszony egy kisvárosi lány volt nagy álmokkal. Majd lehetségessé tette a lehetetlent. Sok esetben viszont nem látjuk a mögöttes munkát, csak azt, hogy az illető már sikeres, elérte az álmait és boldog.  

– Fontos, hogy az álmok és a díjak mögé tekintsünk és belelássunk abba, hogy milyen munkával jár, miket kellett például feladni az illetőnek. A sikernek ára van és ezért nagyon meg kell dolgozni. Nem a végeredmény a lényeg, hanem az út, amit megtett egy sikeres ember – fejtette ki Szabina.

Tomán Szabina, siker, túlsúly, tanácsok, egészség
Tomán Szabina lehetségessé tette a lehetetlent
Forrás: Máté Krisztián

Ha nem vagy barátságban a testeddel

Nem minden életszakaszban tudunk maximálisan törődni magunkkal, a testünkkel, az egészségünkkel. Ilyenkor könnyen bekopogtathat az ajtón az, amitől minden nő retteg: a túlsúly.

Szabina a szülés utáni években nem érezte jól magát a bőrében. Modell karrierje befejezését követően, a kifutóról rögtön a családalapításba csöppent. Ebben az időszakban nem tudta megfelelően kontrollálni a testét és az étkezését, ez károsan hatott az egészségére és lelkileg is megviselte. Egy teljesen új élet vette kezdetét számára, amiben nagy szerepet játszott a 2015-ben alapított vállalkozása, amely egy életmódváltás is együtt járt. 

– Amikor túlsúllyal küszködtem, akkor bevallom őszintén, hogy tehetetlennek éreztem magam és dühösnek. Ehhez az érzéshez még nagyon sok negatív dolog is társult. Önbizalomhiány, önsanyargatás. Minden olyan dolog, ami a későbbiekben rosszul csapott vissza, mind a testemnek, mind a lelkemnek – magyarázta az üzletasszony.

Aki így érez, az mindenféleképpen kezdjen el lépésről lépésre változtatni. Akár az étkezésében, akár mozgással, illetve mindenképpen nézzen utána nincs-e valami betegség a háttérben. 

Egyre több nővel találkozom, akiket a prevenció ment meg. Folyamatosan ellenőrizzük a testünket, lelkünket. Szervezetünket. Az első és legfontosabb, hogy legyen elég információnk. Az életmódváltás elengedhetetlen ahhoz, hogy komfortosan érezzük magunkat a bőrünkben. 

Tudatos táplálkozás a kulcs

Ez azt jelenti, hogy a mikro- és makrotápanyagok megfelelő arányban legyenek a táplálkozásunkban. Figyeljünk a kellő mennyiségű folyadék- és rostbevitelre. Folyamatos ásványianyag- és vitamin forrás megteremtése. S, ha szükségét érezzük vegyünk igénybe szakértői segítséget, így személyre szabott tanácsokat kaphatunk. Mindez alapvető fontosságú egészségünk megőrzése érdekében. 

Azt gondolom, hogy az egészséges étrend mindenféleképpen személyre szabott, nem mindegy, hogy hány évesek vagyunk, nem mindegy, hogy milyen neműek vagyunk és az sem, hogy milyen problémákkal küzdünk. Az egészséges, tudatos táplálkozás elengedhetetlen, a rendszeres étkezéssel együtt 

– emelte ki az üzletasszony. 

Tomán Szabina, siker, boldogság, túlsúly, tanács
Számos szerep között egyensúlyozva nem egyszerű harmóniában élni
Forrás: Máté Krisztián

– A stresszkezelés számomra azért fontos, mert tudom, hogy milyen helyzetekbe tudok nagyon stresszelni, ezekre készülök. Ami még lételem számomra az a teherbírás és a sport. Korán kelek és egy órát csak azzal foglalkozom, hogy a testem jó állapotba kerüljön – folytatta.

Gondolkodjunk előre!

Készítsünk egy listát azokról az alapvető élelmiszerekről, amelyek mindig legyenek otthon. Legyen a hűtőben mindig friss zöldség, salátamix, amit bármikor elő tudunk venni. A fagyasztóba is tegyünk bőven zöldségeket. Ügyeljünk rá, hogy naponta minimum három alkalommal fogyasszunk nyers zöldségeket.

Az vagy, amit megeszel 

Az egészségipar az, ami a leginkább fog formálódni az elkövetkezendő időkben. Az orvostudomány, a technika elszáguldott mellettünk és most jön az egészség - Szabina szerint.

Fontosnak tartom, hogy magát a táplálkozást komolyan vegyük, valahogyan be kellene illesztenünk a természetes, jó minőségű élelmiszert ebbe a felgyorsult világba. 

Általában sokan csak akkor kezdenek foglalkozni az egészségükkel, amikor már valami probléma van. Sokszor úgy gondolkodunk, hogy a szervezet jól működik, ameddig jól működik. 

– Jelenleg a prevenciót tartom az egyik legfontosabb dolognak, így a táplálkozáson keresztül. Az vagy, amit megeszel. A fiatalabb generáció egyébként egyre tudatosabb és sok információnk van arról, hogy egy adott, feldolgozott termékkel miket viszünk be a szervezetünkbe – folytatta Szabina.

Az edukáció elengedhetetlen, az, hogy mindenki tudja, hogy mikor mit eszik. Nem árt tisztába lennünk azzal, hogy mire van szüksége a szervezetünknek ahhoz, hogy hosszú távon egészségesen működjön. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.