A siker valóban egyenlő a boldogsággal?

iroda, nő,
Shutterstock/seyomedo - seyomedo
siker boldogság önismeret A következő nemzedék Netflix
Pompa, hírnév, ragyogás - emberek milliói vágynak rá. A siker tényleg maga lenne a boldogság? Ha elérjük a céljainkat, tényleg megkapjuk azt, amit szerettünk volna? Bármi áron megéri?

Tegyük fel magunknak a kérdést, mielőtt nekiállunk a pokoli kihívásoknak: biztosan erre vágyunk? Tényleg olyan mindent elsöprő érzés a csúcsra jutni? Letiporni mindenkit azért a várva-várt érzésért. 

Kihasználni a generációs különbségeket és visszaélni a most hatalmával.

 Igen, és már megint a közösségi média. Hiszen, aki sajátjának érzi, otthonosan mozog az egyes platformokon és ezer meg ezer követővel rendelkezik, biztosan ki tudja aknázni a benne rejlő lehetőségeket. Kiépíthet egy olyan ismertséget, amely nem valós alapokon nyugszik. 

Hiszen, a tökéletesség és a mindent elsöprő törekvés cserélte fel a szorgalmat és tisztességes munkát. 

Ma már nem divat megjárni a lépcsőfokokat. A Z generáció erőteljesen tör felfelé, kihasználva az X generáció tudatlanságát, ahogyan erre a Netflix török sorozata, A következő nemzedék című sorozat is rávilágít.  

Aszli, egy fiatal lány, akinek gyakornokként tisztességtelen eszközökhöz nyúlva sikerül beférkőzni Lale, a népszerű és tapasztalt hírolvasó szerkesztőségébe. Csak a vágy hajtja az ifjú lányt, hogy Lale nyomdokaiba léphessen. Mindenen és mindenkin átgázol, mindent elkövet csak, hogy leépíthesse környezetét és feltornázza magát a hírolvasó helyére. A közösségi média nagy segítségére van, hiszen az ő kitalációi itt könnyebben átmennek a rostán. Mindenki azt mond az online világban, amit csak szeretne, nem pedig azt, amit valójában gondol vagy érez. Lale, aki egy valódi tehetség, empatikus és emberi is egyben. Ugyanakkor hasonló ambíciókkal rendelkezett, mint Aszli. Mégsem jött rá, hogy a fiatal lány milyen tervet sző ellene. Hiszen, más generáció és máshogyan gondolkodott. De Aszlit valóban megtalálja a boldogság? 

Van, hogy mindent felemészt a vágy, hogy felérjünk a csúcsra és rivaldafényben ragyogjunk.

 Elfelejtjük megélni saját magunkat is közben, az értékes pillanatok vesznek el körülöttünk. Csak üljünk le egy pillanatra és gondoljuk át: biztosan megéri? 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.