csillagjegy főzés horoszkóp ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem születik mindenki konyhatündérnek, sokan pedig a főzés szerelmesei. Horoszkópunkból nemcsak az derül ki, hogy melyik csillagjegy szülöttjei mit tálalnak szívesen, hanem minden mást is a főzéshez fűződő viszonyukról. Főzőhoroszkóp mindenkinek!

Kos

Ha Kos vagy, a konyhában is igazi tüzes teremtmény vagy. A tűzön általában rotyog is nálad valami. Szenvedélyesen darabolsz, klopfolsz, szeletelsz, hámozol, utána főzöl, párolsz, pirítasz, forralsz. Szívesen készítesz véres steaket, fűszeres sült húsokat, baconbe tekert szeleteket vagy kiadós vagdaltakat. Végül úgy néz ki a környezeted, mintha bomba csapódott volna a helyiség kellős közepébe. Nos, az utómunkálatokat már nem csinálod ilyen temperamentumosan, ha teheted, a mosogatást és a rendrakást már másra vagy másnapra hagyod.

Istockphoto
Istockphoto


Bika

Ha Bika vagy, a főzés közben is szereted a kényelmet, ilyen a konyhád is, minden könnyen elérhető, minden könnyen kezelhető. A legjobban mégis annak örülnél, ha a dolgok önműködőek lennének, és te addig mondjuk tévézhetnél, internetezhetnél vagy olvashatnál, amíg elkészül az ebéd és a vacsora. Szóval a főzőcskézés nem tartozik általában a kedvenc elfoglaltságaid közé, csak ha kedvet érzel hozzá. Akkor is inkább az egyszerű és gyors fogásokat preferálod, amelyek akár a tévé vagy a számítógép előtt is elfogyaszthatók.

Ikrek

Ha Ikrek vagy, olyan vagy, mint a forgószél, mégis fantasztikus szakácsnő vagy. Egészen addig, amíg olyat szeretnél főzni, ami kapható mélyhűtött, konzerv vagy egyéb félkész formában. Melegítésben abszolút bajnok vagy! Sőt, salátakészítésben sem sokan versenyezhetnek veled. Ja, és a szendvicseid is világbajnokok. Szóval, nem szeretsz sokáig a tűzhely mellett ácsorogni, inkább gyorsan összedobsz valamit, ami ráadásul egészséges is. Ha mégis nekiállsz valami bonyolultabbnak, nem kizárt a tűzoltók látogatása sem, mert például egyszerűen elfelejted, hogy valami rotyog a tűzhelyen...

Rák

Ha Rák vagy, akkor az óvodában biztosan a fakanál vagy a kötény volt a jeled. Számodra a főzés és a sütés az egyik legkedvesebb elfoglaltságod, hiszen így is kifejezheted a családtagjaidnak és a barátaidnak, hogy mennyire fontosak neked. Ezért mindennap finomságokat készítesz, amelyek ráadásul egészségesek is. Levesek, egytálételek, tészták, főzelékek, desszertek, számodra egy kétnapos főzőcskézés sem okoz fejfájást. Sőt, kapva kapsz az alkalmon, pláne ha van kit bevonnod kuktának.

Oroszlán

Ha Oroszlán vagy, neked egy televíziós főzőműsorban lenne a helyed. A fények felvillannak, a publikum elcsendesül, és csak rád figyel, a kamera bekapcsol... Te otthon is pont ugyanúgy főzöl, mintha a színpadon állnál. Ez azonban elég sok energiát felemésztő foglalatosság, így nem pazarolod rá a drága idődet mindennap, csak neves alkalmakkor. Akkor viszont kiteszel magadért, csak különlegességeket és ínyencségeket főzöl. De nem ám húslevest, rántott húst vagy tökfőzeléket, inkább lazacot, libamájat és habkönnyű desszerteket, a lényeg, hogy jól mutassanak az elegáns tányérokon.

Istockphoto
Istockphoto


Szűz

Ha Szűz vagy, számodra a főzés nem öröm, nem is üröm, hanem valami, ami szükséges. Ha éhes vagy, főzöl magadnak valamit, de nem viszed túlzásba, hogy remekelj a konyhaművészetek terén. Az egytálételeket és a laktató leveseket szereted, amelyek könnyen elkészíthetők, könnyen emészthetők, egészségesek és laktatóak. Egyáltalán nem szeretsz kísérletezni, biztos, ami biztos, a biztosra mész. Nem vágysz ínyencségekre, sem enni, sem főzni, nincsenek nagy igényeid. Ilyen a konyhád is, csak a legfontosabbak kapnak benne helyet.

Mérleg

Ha Mérleg vagy, a művészetek és a szépség iránti rajongásodat a konyhaművészet és az ízek iránti vonzalmaddal ötvözöd. Konyhaművész vagy, de étteremkritikusnak is beválnál. Nálad a főzés alkotás, imádod a színes ételeket. Az egyszerű paradicsomlevesből vagy borsófőzelékből is műtárgyat készítesz. Főzés közben méricskélsz, ügyelsz az arányokra, díszesen tálalsz, ha kész, büszkén csodálod a remekedet. Az azonban könnyen előfordulhat, hogy az ízvilág halálos sérülést szenved az esztétikum miatt.

Skorpió

Ha Skorpió vagy, nem egyszerűen egy konyhában tevékenykedsz, hanem egy boszorkánykonyhában! Imádod a pikáns és egzotikus ízeket, nemcsak enni, hanem főzni is. Az egyszerű fogásokra rá sem hederítesz, sem főzeléket, sem tésztaételeket nem csinálsz - a hagyományos receptek szerint. Szívesen főzöl csípős, keleti ételeket, olyan falatokat, amelyek serkentik a nemi vágyat, de az extravagáns, vegetáriánus finomságokat sem veted meg. Általában csak hétvégenként tüsténkedsz a konyhában, hiszen ha minden nap ilyen ínyencségeket tennél az asztalra, már egyáltalán nem számítanának különlegességnek.

Istockphoto
Istockphoto


Nyilas

Ha Nyilas vagy, úgy főzöl, mintha éppen nyaralnál. Egzotikus fűszereket használsz, ismered a nemzetközi konyhaművészet legjobb receptjeit. Külföldi nyaralásokról vagy telelésekről mindig új receptekkel, szakácskönyvekkel és hozzávalókkal érkezel haza, és amint lehet, otthon is kipróbálod ezeket. Szívesen újítasz, sosem főzöd meg kétszer ugyanazt, leszámítva néhány kedvencedet. A túl fűszeres, csípős, egzotikus fogások elkészítésétől még a kisebb-nagyobb gyomorrontások sem veszik el a kedvedet. Éljen a kalandvágy!

Bak

Ha Bak vagy, számodra a főzés csak a szükséges rossz. Ha kell, főzőcskézel minden nap, egyetlen zokszó nélkül. Ha nem kell, vagy nem neked kell főznöd, azt sem bánod. Az egész evés-főzés téma számodra csupán a szükségletek kielégítése, így nem vágsz bele nagy dolgokba, akár egy szendviccsel vagy salátával is beéred, a főtt ételek közül a puritán főzelékeket vagy leveseket szoktad elkészíteni. Ha azonban egy neves alkalomra, ünnepre vagy évfordulóra készülsz, igazán kiteszel magadért, a legbonyolultabb és legaprólékosabb előkészületeket igénylő ínyencség sem okoz neked gondot. Csak akarni kell, az akaraterő pedig az erősséged.

Vízöntő

Ha Vízöntő vagy, számodra a főzés igazi szórakozás, egyáltalán nem tartod unalmas, felesleges vagy őrjítő foglalatosságnak. Ha hétköznapokon csak annyi időd van, hogy villámgyorsan összedobj valamit, akkor is szinte önálló életre kelnek a hozzávalók a kezeid között, a végeredmény pedig szuper lesz. Ha azonban hétvégén vagy ünnepnapokon időt és energiát is szánsz a főzésre, akkor valódi műremek készül. A hagyományos recepteket nem szereted, inkább kipróbálsz mindig valami újat, mindig csempészel valami extrát a főztödbe. Ezek a reformfogások általában nagyon jól sikerülnek, persze a hibaszázalékon felül...

Halak

Ha Halak vagy, a főzéshez való viszonyod, hát... Vagy a víziszonyhoz hasonlít, és előre félsz attól a pillanattól, amikor már nem halogathatod tovább a kezdést, vagy lubickolsz a főzés élvezetében. Így is, úgy is, gyakran előfordul, hogy kihagysz az ételből valami fontosat. De az sem ritka, hogy a főzőcskézés kellős közepén meggondolod magadat és valami mást csinálsz - így készülnek a remekművek, ugye, de az ehetetlen kotyvalékok is. Legszívesebben vegetáriánus ételeket főzöl, hiszen még egy szelet párizsit is képes vagy megkönnyezni, ha eszedbe jut, miből készült, a halakkal és más vízi élőlényekkel pedig még jobban együtt érzel.


Tippünk:
Még több horoszkóp itt!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.