Isten hozott, belépni tilos! Düledező kastélyok és groteszk szörnyek hazája

szellemváros Japán elhagyatott Vidámpark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csipkerózsika elhagyott, romos palotája, düledező hullámvasút, kietlen elvarázsolt kastély, megkopott, groteszk szörnyetegek – az egykor fényűző Nara Dreamland vidámpark Japánban ma már inkább csak hátborzongató látványosságokkal büszkélkedhet. Íme, az Elhagyatott helyek című sorozatunk harmadik része - Hitler szellemkórháza és egy homokkal teli szellemváros után. 

A kaliforniai Disneyland mintájára, 1961-ben épült tematikus park egykor Japán büszkesége volt, 2006-ban azonban bezárták. Az életveszélyes játékokat szétszerelték és eltávolították, a legtöbbet azonban otthagyták a mára szellemvárossá vált, elkerített helyen.

/1403/Vid_m2014326104326

A belépés természetesen tilos, a kalandvágyó turisták azonban előszeretettel szegik meg ezt a szabályt – a bátrabbak éjjeli túrára vállalkoznak. A látvány mindenképpen felkavaró – az egykor szívélyesen mosolygó karakterek mára horrorisztikus vicsorgó figurákká váltak, amiket igencsak megtépázott az idő vasfoga.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.