Roberto konyhája torta recept körte
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amint megláttam ezt a receptet. azonnal ihletet kaptam. Hogyan is lehet sajátom ez a recept? Baracklekvárral bolondítottam meg, és vaníliakivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem, és a végén jól megettem. Almával is elkészítheted, én már azzal is próbáltam!
Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 10 dkg búzaliszt
  • 6 dkg rétesliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 15 dkg mascarpone sajt
  • 15 dkg tehéntúró
  • 5 db körte
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teás kanál vaníliakivonat vagy -aroma
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • Baracklekvár a piskóta megkenéséhez és a krém ízesítéséhez

Elkészítés:

Mérjük ki a lisztet, szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport és a réteslisztet. Válasszuk ketté a tojásokat, adjuk a fehérjéhez a porcukrot, és verjük kemény habbá. Kanalazzuk a sárgájához a vaníliakivonatot, és keverjük alaposan össze. Öntsük a keményre felvert fehérjéhez, nagy mozdulattal keverjük össze, és adagoljuk hozzá két részletben a sütőporos lisztet. Dolgozzuk sima állagúra, osszuk el két kivajazott és lisztezett 24 cm-es tortaformába. Süssük 180 fokon 20 perc alatt készre. Sütés után hagyjuk kihűlni.

Ha nincs két formánk, akkor egymás után süssük meg, addig a piskótaalap másik felét rakjuk hűtőbe.

Kezdjük a krém elkészítésével. Hámozzunk meg 4 db körtét, reszeljük bele egy keverőtálba, és a keletkezett levet öntsük le róla. Keverjük hozzá a mascarpone sajtot, túrót, tejfölt, porcukrot és a vaníliakivonatot. Oldjuk fel a tortazselét 2 dl vízben, és forraljuk 1 percig magas lángon, majd kevergetve hűtsük langyosra. Amíg várunk, verjük kemény habbá magas fokozaton a tejszínt, adjuk hozzá a már langyosra hűlt, de még folyós tortazselét, és kavarjuk alaposan össze. Keverjük a körtés túrókrémhez a tortazselés tejszínhabot. Ezzel el is készült a töltelék. Hűthetjük felhasználásig.

Rakjuk össze a sütit:

Mossuk el a tortaformát, töröljük szárazra, és rakjunk bele egy piskótakorongot. Kenjük meg alaposan baracklekvárral, és a megmaradt körtét hámozva és szeletelve állítsuk körbe a forma széléhez. Rakjuk bele a töltelék felét, simítsuk el, és újra kenjük meg baracklekvárral. A maradék krémet kenjük el egyenletesen, és rakjuk a második piskótakorongot a tetejére. Hűtsük két-három órát, és tálalásnál szitáljunk a tetejére porcukrot.

Roberto konyhája

Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Roberto konyhája - Isteni joghurtos pohárkrém, pillanatok alatthttp://www.life.hu/csalad/20151113-rostas-robert-a-life-hu-sefje-joghurtos-poharkremet-keszit.htmlKönnyed, egészséges, és persze istenien finom - Roberto ezúttal egy rendkívül egyszerű johurtospohárkrém-recepttel borzolja a kedélyeket. Nézd meg a videót, és irány a konyha! CsaládOrigoRoberto konyhája: Pulykaburger narancsos hagymalekvárral, házi steakburgonyávalhttp://www.life.hu/csalad/20151106-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-hazi-hamburgert-keszit.htmlA borús, őszi időjárás kicsit naposabbra fordult, itt az idő hát egy utolsó nagy hamburgerpartihoz! Ha igazán maradandót akarsz alkotni, szánj rá egy kevéske időt, és A-tól Z-ig készíts magad mindent. Család--Roberto konyhája: Sütőtökös-tejszínes spagettihttp://www.life.hu/csalad/20151030-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-sutotokos-tejszines-spagettit-keszit.htmlSokat szoktál gondolkodni azon, hogy vajon milyen gyors vacsora fér bele 30 percbe, ami minden szempontnak megfelel, és a család szeretni fogja? A lényeg, hogy legyen valami új! Ez a tészta elvarázsol majd mindenkit, nem lesz panasz, csak jóleső elismerés. Család--Roberto konyhája: Sütőtökös-tejszínes spagettihttp://www.life.hu/csalad/20151030-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-sutotokos-tejszines-spagettit-keszit.htmlSokat szoktál gondolkodni azon, hogy vajon milyen gyors vacsora fér bele 30 percbe, ami minden szempontnak megfelel, és a család szeretni fogja? A lényeg, hogy legyen valami új! Ez a tészta elvarázsol majd mindenkit, nem lesz panasz, csak jóleső elismerés. Család--Roberto konyhája: Sütőtökkrémleves rozmaringos miniscampivalhttp://www.life.hu/csalad/20151019-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-sutotok-kremlevest-keszit-rozmaingos-mini-scampival.htmlHa ősz, akkor sütőtök! A sütőtökből készült finomságok nemcsak mennyeiek, hanem rendkívül látványosak is, a zöldségben található vitaminoknak köszönhetően pedig igen egészségesek. Következzen az egyik kedvencem, a sütőtökkrémleves rozmaringos miniscampival.Család--Roberto konyhája: Gyömbéres-narancsos répatortahttp://www.life.hu/csalad/20150925-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gyomberes-narancsos-repatortar-keszit-recept.htmlNincs is finomabb a házi répatortánál, főleg ha van hozzá egy tuti recept. Sokáig kerestem, majd alakítgattam a receptet, hogy könnyed és omlós legyen a tészta. Nemrégiben a 6 éves unokahúgom születésnapján aratott nagy sikert, őszinte mosollyal és zsivajjal jelezték a lurkók, hogy mennyire finom. Ajánlom mindenkinek, hogy nektek is legyen egy szuper répatortareceptetek. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.