Roberto konyhája: Pulykaburger narancsos hagymalekvárral, házi steakburgonyával

Forrás: Roberto Konyhája -
Roberto konyhája sütés-főzés recept hamburger lekvár steak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A borús, őszi időjárás kicsit naposabbra fordult, itt az idő hát egy utolsó nagy hamburgerpartihoz! Ha igazán maradandót akarsz alkotni, szánj rá egy kevéske időt, és A-tól Z-ig készíts magad mindent.

Süss hambizsömlét, gyúrd a húspogit, és hogy mindenki erről beszéljen, tedd különlegessé hagymalekvárral! És ami nem hiányozhat egy kulináris hambi mellől, az a krumpli. Amilyen egyszerűen csak lehet, főzd, ízesítsd, és bízd a többit a forró sütőre!

Hozzávalók 6 adaghoz

Húspogácsa:

  • 40 dkg darált pulykamellfilé
  • 5 dkg kockázott baconszalonna
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy reszelve
  • 1 db tojás
  • 1 tk. kurkuma
  • 3 ek. olívaolaj
  • só és bors
Forrás: Roberto Konyhája

Hagymalekvár:

  • 60 dkg vöröshagyma
  • 2 db narancs héja és leve
  • 2 ek. barna cukor

Buci:

  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg finom liszt
  • 7 g szárított élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 2 dl langyos tej
  • 4 db tojás
  • 2 csipet só

Steakburgonya:

  • 1 kg burgonya
  • 1 tk. só
  • 1 tk. pirospaprika
  • 3 ek. olaj
  • frissen őrölt bors
Forrás: Roberto Konyhája

Roberto konyhája

Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Elkészítés

Steakburgonya:

Főzzük meg héjában a burgonyát, hűtsük le, és vágjuk negyedekre. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg az olajjal, és fűszerezzük sóval, borssal, paprikával. Kezünkkel forgassuk össze, és süssük 180°C-on 30 percet.

Buci:

Szórjuk tálba a lisztet, a szárított élesztőt, a porcukrot, a 3 tojást, és keverjük össze alaposan a robotgép dagasztó száraival. Folyamatosan adagoljuk hozzá a 2 dl langyos tejet, a darabolt vajat és a sót, alaposan dolgozzuk össze, hogy elváljon az edény falától. Lisztezzük meg a tészta tetejét, a tálat fóliázzuk le, 30 perc alatt kelesszük a duplájára. A megkelt tésztát rakjuk bőségesen lisztezett deszkára, és öklünkkel alaposan gyúrjuk át, hogy újra eredeti méretű legyen. Osszuk 6 részre, és formázzunk belőle cipókat, rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg a tetejüket a 1 db felvert tojással. Süssük 180°C-on 35 percet légkeverés funkción.

Narancsos hagymalekvár:

Tisztítsuk meg a hagymát, szeljük ketté, és szeleteljük vékony szeletekre. Vékonyan hámozzuk meg a narancsokat, és a héjat vágjuk vékony csíkokra. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, és rakjuk bele a felszeletelt hagymákat. Kevergetve pirítsuk 10 percig, hagyjuk karamellizálódni, és közben adjuk hozzá a narancshéjat. Facsarjuk rá a narancsok levét, és tegyük hozzá a két kanál barna cukrot. Majd forraljuk el a narancslevet, hogy sűrű és krémes legyen a hagyma.

Húspogácsa:

Rakjuk tálba a darált pulykamellet, a bacont, a fokhagymát, a tojást és a kurkumát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és kézzel alaposan gyúrjuk össze. Formázzunk belőle tenyérnyi nagyságú, fél centiméter vastag pogácsákat. Forró serpenyőben süssük a 3 ek. olívaolajon mindkét oldalát 6 percig. Rakjuk félre a tálalásig.

Tálalás

Vágjuk ketté a bucikat, rakjunk az alsó részére friss salátalevelet, arra a sült pulykapogácsát és egy kanál narancsos hagymalekvárt. Rakjuk rá a tetejét, és tálaljuk mellé a steakburgonyát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.