Roberto konyhája: Sütőtökkrémleves rozmaringos miniscampival

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája sütőtökkrémleves recept rozmaring scampi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha ősz, akkor sütőtök! A sütőtökből készült finomságok nemcsak mennyeiek, hanem rendkívül látványosak is, a zöldségben található vitaminoknak köszönhetően pedig igen egészségesek. Következzen az egyik kedvencem, a sütőtökkrémleves rozmaringos miniscampival.

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 40 dkg burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg miniscampi
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 szál rozmaring
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 leveskocka
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a hagymát, a sütőtököt és a burgonyát. Alaposan mossuk meg, és daraboljuk a sütőtököt egyforma kockákra, majd rakjuk föl főni, annyi vízben amennyi ellepi. Amíg a levesünk a tűzhelyen fő, vágjuk apróra a vöröshagymát és a burgonyát.
Amikor forrni kezd, kevés hab képződik a tetején, amit folyamatosan szedjünk le. Forrástól számítva körülbelül 15 percet főzzük, és ekkor adjuk hozzá a hagymát, a zúzott fokhagymát, a vajat és a burgonyát. Közben előízesítjük kevés sóval és borssal, valamint a két darab leveskockával. Ezek után hagyjuk felforrni, és mindent puhára főzünk negyed óra alatt!

Ezt követően befejezzük az ízesítést ízlésünk szerint, hozzáadjuk a tejet és az olívaolajat. Majd botmixerrel krémesre daráljuk, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, és hozzákeverünk 1 deciliter tejszínt. Tálalásig fedjük le!

Valószínűleg a miniscampit fagyasztva fogjuk megvásárolni, ezért érdemes a leves elkészítése előtt egy tálban hagyni magától kiolvadni!

A scampi elkészítését kezdjük azzal, hogy serpenyőben hevítsünk 2 kanál olívaolajat, és rakjuk bele a rozmaringszárat. Hagyjuk, hogy az olajban kissé kiolvadjanak az ízanyagok! Csepegtessük le a scampiról a kiolvadt levet, majd adjuk a rozmaringos olajhoz. Hirtelen süssük 2 percig, és öntsük hozzá a maradék tejszínt. Kezdjük el forralni, és közben sózzuk-borsozzuk. Szedjük ki a rozmaringszárat, és forraljuk újra 2-3 percig. Az így elkészített scampi tálaláskor kerül a leves tetejére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.