Egy megható fotósorozat mutatja be a haldokló kisbaba utolsó napjait

fotósorozat kisbaba csecsemő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nehéz feladattal és a könnyeivel kellett megküzdenie annak a Sydney-i fényképésznek, akit egy ausztrál házaspár kért fel arra, hogy dokumentálja haldokló kisbabájuk utolsó óráit.

Nancy és Charlie McLean gyermeke március 23-án súlyos anyagcsere-betegséggel született, az orvosok pedig közölték a párral, minden szülő rémálmát:

gyermeküknek csak pár napja maradt hátra.

A pár az első sokkból feleszmélve hívta fel a fotóst, James Dayt, és megkérték, hogy menjen be hozzájuk a Royal Randwick női kórházba, és készítse el az utolsó fotókat róluk és a kisfiukról, Edisonról.

Forrás: James Day

"Felhívtak és közölték, hogy Edison nincs jól, ezért szeretnének elbúcsúzni tőle, és azt akarják, hogy az egészet dokumentáljam. Amilyen gyorsan csak tudtam, odasiettem. Miután néhány családtag látogatásáról fotókat készítettem, rájöttem, hogy ez az egész helyzet túl erős ahhoz, hogy csak fényképeken mutassam meg. Ezért onnantól kezdve kamerával örökítettem meg mindazt, ami körülöttem zajlott."

Edison

Usually I'm asked to help document people's happiest days. But some of the most important days aren't always the happiest ones. "We only had seven days with our baby boy, but we take immense comfort out of the truth that in those seven days he knew only love." - Nancy & Charlie.http://www.daylight.com.au/blog/edison/

Közzétette: James Day Photography – 2016. március 31.

A lélegeztetőgépet múlt szerdán kikapcsolták le, ám a kisfiúnak egészen más tervei voltak.

Edison ugyanis elkezdett magától lélegezni,

így a család kapott még két napot kapott a búcsúzásra, ezért a szülők úgy döntöttek, hogy egy napot hármasban töltenek el a tengerparton, majd az utolsó 24 órában a saját ágyukban dédelgették a kisfiukat.

Forrás: James Day

A szülők megpróbálták a lehetetlent, és szerettek volna bármilyen pozitívumot találni a történtekben. Végül arra jutottak, hogy az élet minden pillanatát ki kell élvezni azzal, akit szeretsz, úgy, mintha az lenne az utolsó együtt töltött pillanat - számolt be a Telegraph.

Edison betegsége: Non-ketotikus hyperglycinaemia

A non-ketotic az anyagcsere veleszületett zavarának következménye, ami a csecsemő gyarapodásának elmaradásában nyilvánul meg. A központi idegrendszeri tünetek: letargia, hypotonia, bár később hypertonia is kialakulhat, myocloniás görcsök, súlyos szellemi visszamaradás, csuklás, nystagmus (szemgolyó rángás), az agy növekedésének elmaradása (microcephalia).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.