Fény derült Dustin Hoffman egyik családi titkára - A sztár összeomlott!

Forrás: PBS -
Dustin Hoffman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 78 éves sztár az amerikai Finding Your Roots című műsorban szembesült először fájdalmas családi történetével.

Egy családfakutató műsor forgatásán roskadt magába a sztár, amikor tudomást szerzett eltitkolt dédanyja, Libba szenvedéseiről, aki koncentrációs tábor túlélőként, 62 évesen, fél karral és időskori demenciával érkezett meg családjával az Amerikai Egyesült Államokba, még az 1930-as évek elején.

Forrás: PBS

Mindeddig az Oscar-díjas színésznek fogalma sem volt arról, hogy zsidó dédanyja 5 évig raboskodott az orosz koncentrációs táborban.

Ekkor a Hoffmann család a mai Ukrajna területén élt.

Dédanyja, Libba túlélte, és 53 éves korában először Argentínába, majd 10 évvel később Chicagóba költözött a családjával, ahol 1946-ban 76 évesen halt meg.

Az amerikai show műsorvezetője, Henry Louis Gate Jr. igazi harcosnak titulálta az egész Hoffmann családfát.

Ekkor omlott össze a színész.

“Ha az emberek ezután megkérdezik : Ki vagyok? Azt mondom, hogy zsidó vagyok. Ők azért élték túl, hogy én itt lehessek” – tette hozzá David Hoffmann, akinek a szülei jobbnak látták, ha nem beszélnek a család fájdalmas múltjáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.