Hamarosan becsöngetnek - Így kaphatsz támogatást az iskolakezdésre

Forrás: Dreamstime -
iskola tanszer iskolakezdés szülő gyerekek iskolakezdési támogatás költség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok anyuka és apuka már júliusban belevetette magát a nagy iskolakezdési bevásárlásba, az igazi dömping azonban csak augusztus végén, azaz pont ezekben a napokban kezdődik. Az iskolakezdés nem olcsó mulatság, éppen ezért az elérhető támogatásokról minden szülőnek érdemes tájékozódnia.

Egy játékáruházlánc által végzett legutóbbi felmérés szerint az iskolakezdés minimum 15 ezer forintba kerül a magyar családoknak, de amennyiben új iskolatáskát is kell vásárolni, ez az összeg 5-15 ezer forinttal is gyarapodhat.

Az iskolakezdés tehát – főleg több gyerkőc esetén – igencsak megterheli a családi kasszát, az iskolakezdési támogatás nagy súlyt vehet le a szülők váláról.

Forrás: Dreamstime

De mennyi az annyi?

Az iskolakezdési támogatás összege tanulónként a minimálbér 30 százalékát meg nem haladó összeg lehet, azaz 2016-ban maximum 33 300 forint adható. Fontos tudni azonban, hogy több gyerkőc esetén ez az összeg többszöröződik, és hogy a támogatást mindkét szülő felveheti a munkahelyén ugyanazon gyermek után.

Kinek jár?

Az igényelheti az iskolakezdési támogatást, aki közoktatásban tanuló gyereknek, tanulónak családi pótlékra vagy bármely uniós tagállamban hasonló ellátásra jogosult szülője, gyámja vagy annak vele közös háztartásban élő házastársa.

További információk

Arról, hogy megfelelsz a feltételeknek, a munkahelyeden kell nyilatkoznod. A juttatás kedvezményesen adózik, az adót a munkáltatónak kell megfizetnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.