Nem viszik tovább a Vámház körúti vállalkozást Klapka gyerekei

Fotó: Nagy Attila [origo] -
Klapka György Vámház körút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sem a zálogházat, sem a dióst nem veszik át Klapka gyerekei. Erről egyébként édesapjuk is tudott, az örökösök ezt már korábban leszögezték. 

"A zálogházam a húsz éven át épített Vámház körút 9. brandemmel együtt a legrégebbi és legjobban sikerült üzleti vállalkozásom. A dióst is azért ültettem, mert olyan befektetés a gyerekek számára, ami hosszú távú megélhetést biztosít. De sajnos se az üzlet, se a diós nem érdekli őket, mert mindegyiknek megvan a maga kis biznisze. Jól kereső emberek, nem fogják az életre szóló biztos egzisztenciájukat felcserélni egy szatócsbolttal, hogy oda bejárjanak és ott üljenek mindennap, mint én"nyilatkozta korábban a Borsnak Klapka.

Klapka György hatalmas vagyont hagyott maga után Fotó: Nagy Attila - Origo

"Öt egyenlő részre osztom szét a kétmilliárdos hagyatékomat. A nejem nevére írattam a dióültetvényt, amit csak úgy örökölhet meg, ha van parasztvizsgája. Ő pedig 77 éves korában elment, és letette a vizsgát ötösre legöregebbként. Elsőszülött fiamnak, Gyurinak szüksége volt atyai segítségre, így előre megkapta a részét. Az ő neve nem szerepel a végrendeletemben" – mondta el.

A napilap úgy tudja, a zálogház hétfő reggel újra kinyit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.