sikeres nők gazdagság vagyon örökösnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ öt leggazdagabb nőjének összesen 140 milliárd dollárra rúg a vagyona, ami nekünk földi halandóknak szinte elképzelhetetlen összeg. Hogy kik ők, és pontosan mennyi lapul a zsebükben? Az alábbiakban megtudhatod. 

Liliane Bettencourt

A 94 éves Liliane Bettencourt Franciaország és egyben a világ leggazdagabb asszonya. Hogy hogyan szerezte a vagyonát? Liliane a világ legnagyobb kozmetikai cégének, a L'Oréalnak a feje. Bár a vállalatot apjától örökölte, kemény munkája volt abban, hogy a márkát felvirágoztassa. A francia hölgy jelenleg 36,8 milliárd dolláros vagyonnal gazdálkodik.

Liliane Bettencourt 94 évesen 36,8 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik Forrás: AFP/Patrick Kovarik

Alice Walton, Walmart

A második helyet csípte meg a 67 éves amerikai üzletasszony, Alice Walton, akinek vagyon 33,6 milliárd dollárra rúg. Alice annak a Sam Waltonnak a lánya, aki a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cégének, sőt árbevétele alapján a világ legnagyobb vállalatának, az amerikai Walmart áruházláncnak az alapítója volt 1962-ben. Alice egyébként a művészeti kiállítások és múzeumok nagylelkű támogatója is.

Alice Walton a Walmart áruházlánc alapítójának lánya, így 33,6 milliárd dollár tulajdonosa is Forrás: AFP/D Dipasupil

Jacqueline Mars

A 77 éves amerikai örökösnő 32,4 milliárd dolláros vagyonnal bír. Jacqueline nagyapja, Frank C. Mars alapította 1911-ben a Mars Incorporated vállalatot, amely olyan népszerű édességekről híres, mint a Snickers, az M&M's, vagy éppen a Milky Way. Jacqueline egyébként két bátyjával együtt birtokolja a vállalatot, de a cég napi életében nem igazán vesznek részt.

Jacqueline B. Mars örökösnő 32,4 milliárd dolláros vagyonnal bír Forrás: AFP/Ron Sachs

Susanne Klatten

Az 54 éves német üzletasszony egyrészt Németország leggazdagabb nője, másrészt pedig a világ negyedik leggazdagabb asszonya. 19 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, amelyet főként 21 százalékos többségi BMW-részesedésével alapozott meg, de ezen kívül gyógyszeripari és szélenergiában tevékenykedő vállalatokban is van érdekeltsége.

A német üzletasszony, Susanne Klatten Németország leggazdagabb nője Forrás: AFP/Andreas Gebert

Laurene Powell

Az 53 éves Laurene Powell, Steven Jobs özvegye, férje halála után 11,5 milliárd dollárt örökölt, amely többnyire Disney- és Apple-részvényekben lapult. Az asszony vagyona jelenleg 17,6 milliárd dollárra rúg. Steve Jobsot életében sok bírálat érte, amiért távol tartotta magát a karitatív tevékenységtől, felesége viszont mindig is fontosnak tartotta az ilyen jellegű tevékenységet. Powell Palo Alto mélyszegény negyedében hozta létre College Track nevű alapítványát, amely az alacsony jövedelmű családok gyermekeinek középiskolai, egyetemi tanulmányait támogatja pénzzel, ingyenes kiegészítő oktatással, nyári tanfolyamokkal, egyetemi előkészítőkkel. És ő alapította az Emerson Collective nevű szervezetet is, amely hátrányos helyzetű diákok szociális helyzetének javítására és egyéb középiskolai programok fejlesztésére fókuszál.

Laurene Powell Steven Jobs özvegye, férje halála után 11,5 milliárd dollárt örökölt Forrás: AFP/Stephen Lam

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.