Közös szíven osztoznak a hondurasi sziámi ikrek

operáció szétválasztás műtét sziámi ikrek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hondurasi nő abban reménykedik, hogy külföldi orvosok elvállalják a szétválasztását sziámi ikreinek, akik egy szíven és májon osztoznak.

Jennifer Pamela Martinez kislányai egymással szembefordulva, a mellkasuknál összenőve, közös szívvel és májjal jöttek a világra. Bár a hondurasi orvosok nem vállalják a szétválasztó műtétet, mondván, az egyik gyermek biztosan meghalna közben, az édesanya most reménykedve kér segítséget az interneten. Abban bízik, hogy külföldi orvosok mégis elvégzik a szétválasztást, korábban ugyanis már történt hasonló eset és a babák túlélték az életveszélyes operációt.

A texasi sziámi ikreken januárban végezték el a beavatkozást, ami hét órán keresztül zajlott. Összesen 75 szakember vett részt benne, akik hónapokon keresztül készültek az operációra. A kislányok szívét kettéosztották, a mellkasukon lévő bőrt pedig pótolták – írja a DailyMail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.