Ezért érdemes kávét innod alvás előtt

kutatás alvás kávé koffein
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy a kávét alvás előtt is érdemes fogyasztani.

Gondoltad volna, hogy a kávé nem csak arra jó, hogy ébren tartson? Kutatások szerint szunyókálás előtt is érdemes meginni egy csészével.

A Vox videójában arról beszélnek, a kávénak időre van szüksége ahhoz, hogy kifejtse hatását. A koffein a vékonybélen keresztül tud a véráramba kerülni és onnan az agyba. Ez a folyamat nagyjából 20 percet vesz igénybe. Ha ezt az időt szunyókálással töltjük, utána sokkal frissebbnek fogjuk magunkat érezni.

A kutatók nem a levegőbe beszéltek, ezt a hatást több kísérlettel is igazolták. Két csoportba osztották az embereket: az egyik csapat csak szunyókált, míg a másik az alvás előtt kávét is ivott. Ezután az alanyoknak logikai feladatokat kellett megoldaniuk. Az eredmény egyértelmű: a koffeint fogyasztók sokkal kevésbé voltak fáradtak.

Fontos azonban tudni, hogy a szunyókálásnak kizárólag 20 percig kell tartania, még azelőtt kell felkelnünk, hogy elérnénk a mélyalvás fázisát.

Merev bőr szindrómában szenved a 12 éves fiúhttp://www.life.hu/drlife/20180724-merev-bor-szindromaban-szenved-a-12-eves-fiu.htmlMinden pénzét fiuk kezelésére költi a Rogers család, mióta 2013-ban a kis Jaiden-nél merev bőr szindrómát diagnosztizáltak. Egyre nehezebben lélegzik, a kísérleti eljárások pedig igen drágák. Dr. Life--Smaltig Dalma lábán áthajtott egy autóhttp://www.life.hu/drlife/20180723-smaltig-dalma-laban-athajtott-egy-auto.htmlA Feleségek luxuskivitelben szereplője, Smaltig Dalma kórházból tett közzé képet közösségi oldalán. Mint kiderült: áthajtott egy autó a lábán. Dr. LifeOrigoEz történik akkor, ha meghalunk: kémikusok elmagyaráztákhttp://www.life.hu/drlife/20180724-ez-tortenik-akkor-ha-meghalunk-kemikusok-elmagyaraztak.htmlA tudósok elmagyarázták, hogy milyen kémiai változások történnek az agyban, amikor megölnek valakit. Dr. LifeThinkstockRosszul lett a 193. balatonfüredi Anna-bál egyik vendégehttp://www.life.hu/drlife/20180721-rosszul-lett-a-193-balatonfuredi-annabal-egyik-vendege.htmlSzombaton rendezték meg a 193. balatonfüredi Anna-bált, ahol 500 vendég jelent meg, közöttük a város vezetése, neves közéleti személyek, valamint ismert emberek. A lányok - mint mindig - gyönyörűek voltak - a rendezvényről, amelyen a Life.hu riportere részt vett, később videót is mutatunk. Dr. Life--Ezért merev a pénisz reggelente (18+)http://www.life.hu/drlife/20180721-ezert-merev-a-penisz-reggelente.htmlRengeteg tévhit él a reggeli merevedéssel kapcsolatban. Tény, sokszor nem kellemes, sőt kínos is, viszont ha elmarad, az komoly egészségügyi problémákra is utalhat. Ha egy férfinak problémái vannak a keménységgel, az orvos tutira megkérdezi, van-e reggeli erekciója. Dr. Life--Gelencsér Tímea megműttette melleit, hogy jól érezze magát a bőrébenhttp://www.life.hu/drlife/20180720-gelencser-timea-megmuttette-melleit-hogy-jol-erezze-magat-a-boreben.htmlGelencsér Tímea elárulta, már nem érezte jól magát a bőrében, ezért érettségije után megműttette melleit. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.