szexuális együttlét szex vágy korai magömlés orgazmus gyönyör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A portugál Magalhaes Lemos kórház egyik korábbi kutatása szerint a nők jelentős hányada is idő előtt jut el a csúcsra a nemi aktus közben. Csak éppen ez nem kap annyi figyelmet, mint a férfiak esetében.

Az 510 portugál nő részvételével készült felmérés eredményei azt mutatták, hogy a válaszadók 40 százaléka számolt be a szexuális zavarról, 3 százalék pedig krónikusnak írta le panaszát.

A korai magömlés jelenségét hagyományosan a férfiakkal kapcsolatban jegyzi az orvosi szakirodalom, a kutatók azonban most arra voltak kíváncsiak, vajon a nőket érinti-e a probléma. A kérdőívet 18 és 45 év közötti nők töltötték ki, és olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, hogy milyen gyakran tapasztalnak korai orgazmust, elvesztették-e már valaha az uralmat orgazmusuk felett, és okozott-e a helyzet kellemetlen érzést. Az eredmények szerint a nők 40 százaléka tapasztalt már életében korai orgazmust.

Forrás: Thinkstock

A kutatást vezető Serafim Carvalho azt nyilatkozta a LiveScience hírportálnak, hogy a szóban forgó csoport esetében a korai orgazmus több mint zavaró. A kutatók úgy vélik, ugyanolyan súlyos gondot okoz számukra, mint a férfiak számára a korai magömlés. Carvalho és munkatársai azt remélik, hogy a Sexologies folyóiratban megjelent eredmények további kutatásokra sarkallják majd a szakértőket a női szexuális zavarral kapcsolatban, amelynek korábban nem sok figyelmet szenteltek.

Az eredmények azt mutatták, hogy az állapot sokakat érinthet, és a gond a nőnek, vagy a pár mindkét tagjának kellemetlenséget okozhat az aktus során.

Annak ellenére azonban, hogy a korai orgazmus a nők meglepően nagy arányát érinti, továbbra is az orgazmusképtelenség számít elterjedtebb problémának. Egy 2010-ben készült amerikai tanulmány szerint a kutatásban részt vevő 18 és 30 év közötti nők 54 százaléka számolt be valamilyen zavarról az orgazmus elérésében, így ez tekinthető a leggyakoribb szexuális panasznak.

Intimtorna férfiaknak: Hosszabb menet, vadabb élvezet

A korai magömlés a férfiak rémálma, és igazán keserűvé tudja tenni a legnagyobb hévvel várt szexuális együttlétet is. A Life.hu korábbi cikke szerint azonban egy végtelenül egyszerű gyakorlattal akár négyszeresére is növelhető az aktusok ideje. Íme a megoldás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.