Ozzy és Sharon Osbourne legidősebb lánya a The Talk című műsorban vallotta be: ő is rendelkezik azzal a bizonyos génnel, amely miatt a napokban Angelina Jolie petefészek- és petevezeték-eltávolításon esett át.

Kedden robbant a hír, miszerint Angelina Jolie a dupla masztektómiája után a rák kialakulásának magas kockázata miatt a petefészkét, illetve a petevezetékét is eltávolíttatta.

Forrás: AFP/Ethan Miller

A mostanában filmrendezőként is ténykedő színésznő után most Kelly Osbourne vállalta nagy nyilvánosság előtt: ő is rendelkezik azzal a bizonyos génnel, amely miatt ő is hajlamos a petefészekrákra. „Százszázalékosan egyetértek azzal, amit tett" – kezdte a tévésztár Angelina Jolie műtétjére utalva.

Öröklődő tragédiák
14 éve fedezték fel a tudósok azt a gént, amely miatt tavaly Angelina Jolie mindkét mellét levetette a mellrák kialakulásának magas kockázata miatt. Hol érhető el ilyen génteszt? Mit okozhotnak még ezek a gének a rákon túl? A Life.hu korábban ITT járta körbe a témát.

„Tudom, hogy előbb vagy utóbb eljön az a nap, amikor nekem is meg kell műttetnem magam, mert ha egyszer lesz gyerekem, ott akarok lenni vele, amikor felnő és támogatni akarom mindenben, amiben csak tudom" – mondta el Sharon és Ozzy Osbourne legidősebb lánya, akit elmondása szerint annak idején édesanyja dupla emlőeltávolítása után teszteltette magát, így derült ki a petefészekrákra való hajlama.